Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Pargalı'ya ölmeden önce ne içirdiler?

Pargalı İbrahim Paşa'nın boğdurulduğu gece, tarihi kaynaklarda şöyle geçiyor:
Kanuni Sultan Süleyman, Pargalı İbrahim'i bir Ramazan akşamı (15 Mart 1536) iftara çağırıyor. İki can yoldaşı uzun uzun, tatlı tatlı sohbet ediyorlar. Pargalı evine gidip uyumak için izin istiyor.

KANUNİ'NİN ODASINDA
Ama Kanuni "Bu gece sarayda kal İbrahim" diyor. Pargalı yatmak için odasına geçiyor, uykuya dalıyor. Ve Cellat Kara Ali odaya giriyor, yağlı kemendini sadrazamın boynuna doluyor. İbrahim Paşa uyanıyor, uzun süre direniyor ama cellat çok güçlü olduğu için oracıkta son nefesini veriyor.
Kanuni ise boğuşma seslerini duyuyor ve Pargalı'nın son nefesini verene kadar iniltilerini dinliyor.
Dün Vatan'da haberi çıkan Aykut Can'ın yeni kitabı 'Pargalı'nın Ölümü'nde ise şu bilgiye yer verilmiş: "Padişah onun (Pargalı İbrahim) şerbetine uyku ilacı koydurtmuş. Fakat ilacı o kadar çok koymuşlar ki, padişahın odasındayken derin bir uykuya dalmış. Odaya daha önce çağrılmış olan cellat onu orada hançerlemiş veya boğmuş."
İşte Osmanlı İmparatorluğu'nun en yetenekli, en güçlü sadrazamlarından Pargalı İbrahim hayata böyle veda ediyor.
Kanuni, Pargalı İbrahim'in nesli devam etmesin diye çocuklarını da öldürtmüş.
Bakalım bu olaylar dizide nasıl anlatılacak...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA