Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

SİYAD Engin Altan'ı linç etmiş!

Bizim ekten Öner Öngün'ün haberine göre; Orçun Benli, yönetmenliğini üstlendiği 'Bu Son Olsun'un Sİ YAD Sinema Ödülleri'nde 'En İyi Müzik' dalında aday gösterilmesine karşı çıkmış. Filmin listeden çıkarılmasını istemiş.
Gerekçesi ise şu:
"Filmin başrol oyuncusu Engin Altan Düzyatan, geçen sene katıldığı bir TV programında sinema yazarlarını eleştirdi diye SİYAD ona karşı bir linç kampanyası başlatmıştı.
Bu nedenle filmimi çektim!"

KOMİK AÇIKLA MA
Düzyatan'ın eleştirisi şuydu: "Eğer beğenmiyorsanız, daha iyisini siz çekin! Siz hiç 10 trilyonu bir arada gördünüz mü?"
Geçtiğimiz yıl SİYAD Sinema Ödülleri Töreni'nde Düzyatan'ın bu komik açıklaması perdeye yansıtılmıştı. Yani Düzyatan ti'ye alınmıştı, hepsi bu. Benli, önce 'linç' kelimesinin sözlük anlamına bakmalı!
SİYAD Sinema Ödülleri'ne prosedür gereği eser sahipleri başvuruda bulunmuyor. Bu ödüllerde, film festivallerindeki gibi sadece katılanlar değerlendirilmiyor.
Sinema yazarlarına, o yıl gösterime giren tüm yerli filmlerin listesi veriliyor ve bu listeden puanlama usulü bir değerlendirme yapılıyor.

BERKAY'A AYIP
Yani Orçun Benli istese de, istemese de filmi adaydır ve yarışacaktır.
Daha önce de Mahsun Kırmızıgül filminin değerlendirme dışı tutulmasını istemişti ama olmamıştı.
'En İyi Müzik' dalında aday gösterilen Benli; her kategoride aday olsaydı ve filmi favoriler arasında yer alsaydı; yine aynı çıkışı yapar mıydı, çok merak ediyorum.
Ayrıca 'En İyi Müzik' dalında ödül filmin müziklerini yapana verilir.
Benli, filmin müziklerini yapan Cahit Berkay'a da ayıp etti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA