Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

'Zincirsiz' sinemasal orgazm

Quentin Tarantino yine yapmış yapacağını... 'Inglourious Basterds' filminde Hitler'i gözünü kırpmadan öldüren Tarantino; bu hafta vizyona giren 'Zincirsiz'de, (Django Unchained) ise 'Django' adında siyah bir köleyi, acımasız bir kelle avcısına dönüştürmüş.

IRKÇILIK VAR MI?
Öyküsü, Amerikan İç Savaşı'nın iki yıl öncesinde geçen film; 'sıra dışı' tanımını her karesiyle hak ediyor.
Filmde 'Köle Django'yu silahşör yapan ise 'Schultz' adında bir Alman entelektüel. Evet, 'Schultz' da bir kelle avcısı ama işini yaparken insanlık tarihinin özetini geçiyor.
Filmde bu ikili, başına ödül konan katilleri öldüre öldüre, asıl hedefleri için büyük bir maceraya yelken açıyor.
Ünlü yönetmen Spike Lee, bu film için 'ırkçı' demiş, halt etmiş! Bence Lee, mesleki kıskançlık yaşıyor.
Çünkü 'Zincirsiz'; köleliği savunan beyazları, su katılmamış salaklar olarak perdeye taşıyor. Bu salaklık, 'Django' ve 'Schultz'u öldürmeye giden atlı adamların, başlarına geçirdikleri beyaz çuvalları dar bulup birbirleriyle kavga etmeleriyle doruğa çıkıyor.
Bence sinema tarihinin en komik sahnelerinden biri bu.
Tarantino, 'Zincirsiz'de aynı zamanda 'Spagetti Western' türüne de saygı duruşunda bulunmuş. Kim bilir kaç western filmi izledi, 'Zincirsiz'i çekmeden önce!
Oyunculuklar ise müthiş.
Sadece Samuel L. Jackson'ın performansı için bile bir sayfa yazı yazılır. Tarantino'nun filmlerinde kim oynarsa oynasın, yeniden doğuyor; oyunculukta zirveye çıkıyor.
Her Tarantino filminde olduğu gibi 'Zincirsiz'i izlemek de sinemasal bir orgazm.
Kaçırmayın derim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA