Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Cem-Şahan kapışmasında büyük sürpriz

'Celal ile Ceren'i ilk üç günde 601 bin, 'CM101MMXI Fundamentals'ı ise 501 bin kişi izlemişti.
Arada 100 bin fark vardı ama sinema sektöründe asıl önemli olan, kopya başına düşen izleyici sayısıydı. Cem Yılmaz 296 kopyayla, Şahan Gökbakar ise 380 kopyayla vizyona girmişti. Şahan'ı kopya başına 1582 kişi, Cem'i ise 1695 kişi izlemişti. Yani Cem kopya başına 113 kişi fark atmıştı.
Peki, toplamda durum ne?
Bu kez kopya sayısı karşılaştırmasına da gerek kalmadı.
'Celal ile Ceren' ikinci hafta sonunda yüzde -27 düşüşle 438 bin izleyici elde etti. Vizyona girdikten bir süre sonra düşüşler normaldir ama aynı filmi üçüncü hafta sonunda yüzde -47 gibi ciddi bir düşüşle 229 bin kişi izledi.
CM101MMXI Fundamentals' ise 'Celal ile Ceren'in aksine ikinci hafta sonunda yüzde 7 artışla 537 bin izleyici elde etti.
Cem üçüncü hafta sonunda ise rakibi kadar olmasa da yüzde -32 düşüş yaşadı; 363 bin kişiye ulaştı.
Sonuçta 'Celal ile Ceren'i 17 günde 2 milyon 175 bin kişi, 'CM101MMXI Fundamentals'ı ise 2 milyon 289 bin kişi izledi. 'CM101MMXI Fundamentals'ı vizyonda olduğu dört hafta üç günde ise toplamda 3 milyon 402 bin kişi izledi. Benim hesaplarıma göre Cem normalde toplamda 4 milyon izleyiciye yaklaşır ama filmin korsanı çıktığı için kesin bir tahminde bulunmak istemiyorum.

KİMSE HESAP ETMEDİ
Ancak Şahan; her hafta yaşadığı büyük düşüşlerin oranına baktığımızda, 3 milyon izleyici sayısını zor bulur.
Cem, Şahan gibi sürekli röportaj verip haber olsaydı, tanıtımını iyi yapsaydı ve en önemlisi rakibiyle aynı kopya sayısıyla vizyona girseydi; fark daha da büyük olurdu
Maliyet kâr hesabına ise hiç girmiyorum; Cem hazırda var olan bir gösteriyi 300 bin dolar gibi düşük bir maliyetle vizyona soktu.
Ama asıl önemlisi; Cem'in daha önce hiç denenmemiş bir işte başarıya ulaşması. Salon sahipleri bile 'CM101MMXI Fundamentals'ın bu kadar çok izleneceğini hesap etmedi. Adı bende saklı bazı yapımcılar burun kıvırmıştı bu 'stand-up' filme. Benim asıl merak ettiğim; Cem sıfır kilometre bir gösteriyi vizyona sokarsa ne olur?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA