Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Güreş çıkarıldı, 2020 yalan mı oldu?

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), 2020 olimpiyatları programında yer alacak 25 temel spor dalını belirlerken güreşi çıkarmış.
Ama karar nihai değilmiş!
Mayıs ayında tekrar bir toplantı yapılacakmış.
Adamlar çıkarmış işte listeden, şimdi Mayıs ayında yedi aday branşla birlikte güreşin tekrar listeye girmesi için kulis yapılacak! Güreş listeye girer mi meçhul!
Ata sporumuzda son dönemde büyük düşüş yaşıyoruz ama Olimpiyat oyunları tarihinde bugüne kadar toplam 87 madalya kazanan Türkiye, bunların 58'ini güreşten elde etti.

"GÜREŞ İZLENMİYOR!"
Evet, son dönemde güreşin kurallarını zırt pırt değiştirip bu güzelim sporun içine ettiler; seyir zevki bırakmadılar, reytingleri düştü. Ama güreş yahu, antik çağdan beri atletizmle birlikte olimpiyatların en temel spor dalından bahsediyoruz!
"Güreş sıkıcı, izlenmiyor" diyorlar; yerine getirilmeye çalışılanlar ise softbol (beyzbolun daha büyük topla, küçük sahada oynanan versiyonu) ve squash. Bu ikisi daha sıkıcı sporlar!
Size bir şey söyleyim mi?
Güreşin olimpiyatlardan çıkarılmasıyla, bizim 2020 adaylığı da yalan oldu! Alıştıra alıştıra söylüyorlar, işte anlayın!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA