Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

İtinayla İspiyoncu gençlik yetiştirilir

Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Seydi Çelik'ten; öğrencilerine, Karl Marx ve Friedrich Engels'ın 'Komünist Manifesto'su ve Micheal Moore'un belgeselleriyle ilgili ödev verdiği gerekçesiyle savunması istenmiş.
YÖK de "Soruşturma açılmadı, sadece görüşü alındı" benzeri bir açıklama yayınladı.
Ne fark eder?
Sonuçta Çelik'ten yazılı savunma istenmedi mi? Bu da bir çeşit baskıdır ve verilen mesaj aynen şudur: "Ne iş; öğrencilerinden şikayet geliyor. Sen ne okutuyorsun bakayım!"
Adam hukuk öğretiyor, kurbağaların sindirim sistemini değil. Marx'ı, Engels'ı bilmeyen adamdan hukukçu mu olur? Bunlar üniversiteli gençler yahu! Moore'un belgeselleri de ulusal kanallarda defalarca gösterildi.

SANSÜRÜN ÇIKIŞ NOKTASI
Hastanelerde olduğu gibi eğitimde de ilkokuldan başlayarak üniversiteye kadar bir şikayet mekanizması oluşturuldu!
Evet; öğretmenlerin dayak atması, tacizde bulunması ya da daha başka sakıncalı durumlar için bu mekanizma faydalı olabilir ama dezavantajları daha çok!
Medyaya yansıyan birçok sansür olayında, kitapların yasaklanmasına kızıyoruz ama buzdağının altındaki vahim durumdan habersiziz. 'Fareler ve İnsanlar' ve 'Şeker Portakalı'na da, öğrenci şikayetleri yüzünden soruşturma açıldı.
İzmir'de müfredatta yer alan 'Mutasyon ve Evrim' konusunda Darwin'i anlatan fen bilgisi öğretmenine de, öğrencisi şikayet ettiği için soruşturma açıldı!
Hep aynı örneği veriyorum ama 'Kadın Kokusu'nun finali, bu tartışmaya ilaç gibi gelir.
Emekli Albay Frank; yardımcısı Charlie'nin, arkadaşlarını ispiyonlamadığı için günah keçisi ilan edilmesine şöyle isyan ediyordu:
"Denize açılan ispiyoncular için bir gemi, ihbarcılar için bir sığınak mı inşa ediyorsunuz? Genç çocukların kollarının parçalandığını, bacaklarının koptuğunu gördüm ama dünyadaki en kötü görüntü; kesilip atılmış bir ruhtur. Onun için protez olmaz. Burada nasıl lider yetiştirdiğinize dikkat edin!"
YÖK ya da Milli Eğitim Bakanlığı... Öğrencilere ispiyonculuk öğretiliyor. İspiyoncu bir nesil yetişiyor. Nasıl bir gençlik yetiştirdiğinizin farkında mısınız? Ya da umrunuzda mı bu?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA