Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Cüneyt Özdemir'in başarısı

Medya muhabbetlerinde, Cüneyt Özdemir'le ilgili hep şu lafa denk geliyorum: "Yurt dışından program sunulur mu? Londra'dan Türkiye gündemi mi takip edilir?"
Cüneyt Özdemir bunun yapılacağını bizlere gösterdi, hem de rakiplerine haber atlatarak...
Günümüz teknolojisinde artık haberi nereden sunduğun önemli değil. Önemli olan haber ağın, haberi nasıl işlediğin ve ekibin...
Bir kere '5N 1K' programına katıldım. Özdemir'in çok iyi bir ekibi var; abartıyor gibi olmayım ama 'The Newsroom' ekibinin yerli, mikro versiyonu gibiler. Aynı anda dörtbeş farklı yerden canlı bağlantı kurabiliyorlar.

HABERE GLOBAL BAKIŞ
Özdemir'in Londra'da olmasının asıl avantajı ise Türkiye gündemine daha global bakabilmesi. Özdemir artık, Türkiye'den bir haberi dünyanın farklı yerlerinden örnekleriyle karşılaştırıp sunarak fark yaratabiliyor.
Bu önemli bir fark; Türkiye'deki yoğun sıkıcı gündem, habercilerin refleksini köreltiyor.
Tabii bunda, haber kanalları arasında rekabetin bitmesinin de etkisi var.
Dikkat ediyorum; Özmedir, Londra'dan çalışmaya başladığından beri araştırma ve dosya haberlerini daha çok ekrana getirmeye başladı. Özdemir, Türkiye'deyken bir ara rakipleri gibi sadece konuk ağırlama kolaycılığına kapılmıştı.
Özdemir aynı zamanda cesur bir haberci. Önceki gün '5N 1K'da Özdemir; Londra sokaklarında gurbetçilere, Avrupa Birliği'nde yaşamanın farklarını soruyordu. Birçok gurbetçi, Türkiye'deki ifade özgürlüğünden şikayetçiydi. Eminim çoğumuz gurbetçilerin, "Türkiye'de para kazanmak zor, yaşam standartları düşük, eğitim kötü" vs. demesini bekliyorduk. Bu, ezber bozan bir örnek.

ÇITAYI YÜKSELTTİ
Özdemir'in, Londra'daki Aziziye Cami'sinden bir imamla yaptığı söyleşi de önemliydi.
İmam, Türkiye ile İngiltere arasındaki farkı şöyle anlattı: "Burada ne öğrettiğimize, ne konuştuğumuza karışmıyorlar. Sadece çocukları hoşgörülü mü yetiştiriyoruz, eğitim alanları güvenli ve sağlıklı mı; ona bakıyorlar.
Burada daha özgürüz."
Özdemir'in, Trafalgar Meydanı'nda protesto gösterisi yapan Aleviler'le yaptığı söyleşilerden de çıkarılacak çok ders vardı!
İşte Özdemir'in Londra'dan haber sunmasının farkı bu: Sürekli ezberimizi bozuyor.
İsrailaskerlerine kafa tutan Filistinli kız çocuğuyla Ramallah'tan canlı bağlantı kurmak, Peter Jackson'la söyleşi yapmak vs.; bunlar Özdemir için çerez haberler artık.
Özdemir, habercilik yarışında çıtayı çok ama çok yükseltti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA