Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Kanal D'de Star etkisi

Artık en fenomen dizi 'Kurtlar Vadisi' bile 14 reyting yapıyor. Memleket meselesine dönüşmesine rağmen 'Muhteşem Yüzyıl'ın reytingi bile 10-12 arası.
Çünkü Türkiye'deki gelir seviyesindeki yükselişle birlikte tematik kanallar ve bu kanalların alternatif programları daha çok izlenir oldu. Artık Twitter'da anlık dizi yorumu yapan, blog sayfası olan yeni eğitimli bir kuşak var. Bu kuşak dünyadaki her türlü gelişmeden haberdar ve hep daha kalitelisini istiyor.
İşte dizilerdeki reyting erimesinin asıl nedeni de bu kuşağın tercihleri.

'MONK' TERCİHİ İLGİNÇ
Bu gerçeği görüp izleyici profilini sürekli genişleten kanal ise STAR.
'Behzat Ç.', 'İşler Güçler', '1 Kadın 1 Erkek' ve yetişkinler için çizgi dizi 'Fırıldak Ailesi'; hep Star'ın alternatif işleri. Çok reyting kazandırmasa da, Star inatla gece 23.00'ten itibaren bu yapımlara yer açıyor.
Çünkü Star yöneticileri, televizyonu bir gazetenin birinci sayfası gibi görüyor. Gazetelerin birinci sayfasında magazinden sanata her türden haber; ama az ama çok yer alır. Amaç "Bakın bende her renkten bir şeyler var" mesajı vermektir.
Star'ın son dönemde Tüm Gün ve AB'de ay birinciliğini daha çok elde etmesinin nedenlerinden biri de; alternatif yapımları yayınlayıp yeni genç kuşağın isteklerine daha çok cevap verebilmesi belki de.
Kanal D'de yakında ekrana gelecek olan; Engin Günaydın'ın başrolünü üstlendiği 'Monk'un yerli versiyonu 'Galip Derviş' de alternatif bir iş. 'Monk'tan yerli dizi yapmak pek İrfan Şahin mantalitesine uygun bir karar değil.
Evet, bu aralar Kanal D; Disney dizilerinin yerli versiyonunu uyarlama yoluna gidiyor ancak 'Monk', diğer uyarlamalar 'İntikam' ve 'Umutsuz Ev Kadınları'ndan daha da alternatif bir dizi.
Kanal D'nin yönetiminde, Star kanalını örnek alan bir değişim rüzgarı seziyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA