Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Neden sadece Çanakkale şehitleri anılıyor?

Yanlış bir soru sorduğumun farkındayım ama toplumdaki yansımasına bakınca da haklı bir soru bu diye düşünüyorum! '18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü' başlığında törenler düzenliyoruz. Yani Çanakkale şehitlerini anarken, diğer şehitlerimizi de hatırlamış oluyoruz.
Aslında bir anlamda da doğru bir uygulama. Osmanlı'dan itibaren çarpıştığımız tüm cephelerde şehitleri anmaya kalksak, 365 gün yetmez. Ayrıca Sarıkamış'tan Kore Savaşı'na; şehitlerimiz için birçok anma günümüz var...

TÜM ŞEHİTLER İÇİN...
"Ee var işte, nedir derdin?" dediğinizi duyar gibiyim. Efendim mesele şu: Anma törenlerinde en çok Çanakkale şehitleri ön plana çıkıyor. İkinci sırada da Sarıkamış şehitleri geliyor. Evet, Çanakkale ve Sarıkamış tarihi açıdan ve yaşanılan dram bakımından daha çok dikkat çekiyorlar, gündemde kalıyorlar. Ama tarih boyunca Yemen'de, Kurtuluş Savaşı'nda vs. birçok cephede milyonlarca vatan evladı şehit düştü.
Ama bu cepheler için yapılan anma törenleri hep Çanakkale ve Sarıkamış'ın gölgesinde kalıyor. Hele Güneydoğu'daki şehitler herkesin dilinde, herkes şehit edebiyatı yapıyor ama PKK ile çarpışırken şehit düşenler için ses getirecek anma töreni yok gibi bir şey. Küçük çaplı törenler düzenleniyor sadece.
Özetle; Çanakkale Zaferi'nden bağımsız ya da Sarıkamış ve Çanakkale'den daha görkemli; tüm şehitlerimizi anacağımız ayrı bir gün olmalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA