Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Çocuğu uzakta okutma!

Orhangazi- Yalova karayolunda meydana gelen trafik kazasında, iki öğrenci hayatını kaybetmiş. Öğrencilerden birinin cenaze teslim töreninde; imam Ahmet Yavuz'un, "Çocuklarınızı okusunlar diye uzak illere göndermeyin..." sözüne de acılı aile haklı olarak tepki göstermiş.
İmamın mantığından hareket edersek, herkes bulunduğu ilde okumalı. Yok öyle burs kazanıp ABD'ye gitmek falan!

İMAMLARA EĞİTİM ŞART!
İmamın "İlim Çin'de de olsa gidip alınız" hadisinden haberi yok! Son dönemde basında hep imamların garip açıklamalarına denk geliyoruz. Bu açıklamaların bazılarına Diyanet İşleri de kızıyor. Bir de basına yansımayanları hesap edin!
Eski Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu," Din görevlisi, sosyal hayata müdahale eden kanaat önderi olmalıdır" demişti. Vallahi, imamların kanaat önderi olmaları için eğitimlerinde köklü bir reforma ihtiyaç var gibi görünüyor. Elbette çok iyi eğitim almış, nerede ve nasıl konuşması gerektiğini bilen imamlarımız da var ama haberlere bakınca genel tablo iyi değil.
İmamlarımız; insan ilişkileri ve iletişim konusunda daha kapsamlı, profesyonel bir eğitimden geçmeliler.
"Çocuklarınızı okusunlar diye uzak illere göndermeyin" söylemiyle kanaat önderliği mi olur?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA