Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Bu polisiye dizi Türkiye'de kesin fenomen olacak!

Efendim, orijinal ismi 'Bron/ Broen' olan 'The Bridge' isimli dizi, yarın saat 21.00'de Sinema TV'de yayınlanmaya başlıyor.
Acımasız eleştirileriyle nam salmış, kolay kolay bir şeyi beğenmeyen Ekşisözlük yazarları; bu dizi hakkında şu yorumları yapıyor:
Suç/polisiye/gizem severler, ne yapıp edip bu diziyi izlemeli. Zekice yazılmış senaryosuyla, son yıllarda yapılmış pek çok diziden farklı bir yere yerleştiğini belirtmeliyim.

EVRENSEL BİR DİZİ
Adamlar öyle evrensel bir dizi yapmış ki, sırf bizim memleketten beş ayrı sezon çıkar.
'Forbrydelsen' ile başlayan İskandinav polisiye dizi merakıma adeta amfetamin etkisi yaptı bu dizi. Üstelik karanlık atmosfer, post rock tadında ağır aksak müzikleri ve kasvet cuk oturmuş durumda.
Eleştirmenlerin "Son zamanların en iyi polisiye-gerilim işi" dediği bu dizi, 'Seven' filmi ile aynı yere konulmakta (hikaye ve karakterler bazında) ve yeri geldiğinde Avrupalılar tarafından 'Dexter'dan iyi bulunmakta.
Siparişle çektirseymişim bu kadar olurmuş.
Adam gibi polisiye kıtlığı çektiğimiz şu dönemde ilaç gibi geldi. Amerikalılar'ın "Hey Johnson, kurbanın tırnak arasında katilin kılını bulduk. DNA sonucu beş dakikaya elimizde olur" tarzı olay çözümlemelerinden artık tiksinmişken, bir nebze olsun yeniden zeka hissettirdi.
Onlarca dizi, yüzlerce film izlemiş birisi olaraktan, gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki; gördüğüm en acayip, en orijinal karakter bu dizideydi.
isve ç-dani mar ka...
Böyle fenomen olmuş bir diziyi yayınlayacakları için Sinema TV'yi ayrıca kutlamak gerekiyor.
Sofia Helin ve Kim Bodnia'nın başrollerde harikalar yarattığı İsveç-
Danimarka ortak yapımı dizide her şey; Kopenhag ile Malmö'yü birbirine bağlayan köprüye bir ceset bırakılmasıyla başlıyor.
Bu köprü aynı zamanda Danimarka ile İsveç arasında da sınır.
Ceset öyle bir yere bırakılıyor ki; ölü bedenin yarısı Danimarka'da, yarısı İsveç'te.
İki ülke polisi bu cinayete kimin bakacağı konusunda epeyce bir tartışıyor.

FİLMİ DE ÇEKİLECEK
'Saga' ve 'Martin' adlı iki dedektif olayı çözmekle görevlendiriliyor.
Saga ve Martin'in cevabını aradıkları en önemli soru şu oluyor: "Neden bu ceset sınırın tam ortasına bırakıldı?"
Ancak bu daha başlangıç, daha birçok karmaşık soru var!
Fenomen benzetmesi çoğu zaman haybeye kullanılır ama 'The Bridge' fenomen olmayı sonuna kadar hak ediyor. 'The Bridge'nin yakında Amerikan dizi uyarlaması da çekilecek. Hollywood filmi de yolda.
Dizinin internette dünyaca ünlü sinema sitesi imdb'deki notu ise 10 üzerinden 8.4!
Perşembe gecesi saat 21.00'de Sinema TV'de bu diziyi izlemeye başlayın, pişman olmayacaksınız.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA