Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

'Tatar Ramazan' dizisi ne yapar?

"Ramazan kardeş, biz tencereye kan koyup kaynatır, bıçakla karıştırırız", "Benim adım Tatar Ramazan, ben bu oyunu bozarım!"
Bu replikler hâlâ hafızamızda, değil mi?
Peki, 'Tatar Ramazan'ı kaç kere izlediğinizi hatırlıyor musunuz? Şehirlerarası otobüs yolculuklarında, televizyonda, internette ne zaman bu filmi görseniz, takılıp kalmaz mıydınız?
Ahmet Kaya'nın 'Şu dağlarda kar olsaydım' türküsünü ya da Yaman Okay'ın yediği tokattan sonraki yüz halini kim unutur.

CEZAEVİ YAPMIŞLAR
Sadece Kadir İnanır değil, tüm kadro muhteşem oynamıştı.
'Deli Yürek', 'Kurtlar Vadisi', 'Prison Break' yokken 'Tatar Ramazan' vardı. Türk sinema tarihinin en kült filmlerinden biriydi 'Tatar Ramazan' ve bu film şimdi dizi oluyor. atv, büyük bir işe imza atıyor.
"Bülent İnal'dan 'Tatar Ramazan' olmaz" diyenlere şaşırıyorum.
Tamam, Kadir İnanır'la belleklere kazınmış 'Tatar Ramazan'ı kim oynasa başta bir yadırgama olabilir ancak İnal; kalıbı ve duruşuyla İnanır'a benziyor.
İnal'ın oyunculuğunu da tartışmaya gerek yok; dizi piyasasındaki en iyi dört-beş oyuncudan biri. Bence İnal'dan 'Tatar Ramazan' olur.
Sırf bu dizi için, 15 bin metrekarelik bir arazi üzerine cezaevi inşa edilmiş. Sekiz koğuş, bir avlu, bir hamam, bir müdüriyet binası, revir, dokuz hücreden oluşan toplam 26 ayrı çekim mekanı hazırlanmış.
Cezaevi dekorunun yanı sıra ayrı bir alanda karakol sahneleri için de özel bir dekor yapılmış.
Yani anlayacağınız bu dizi için cezaevi yapmışlar!
Bu dizi tutar. Sadece Türkiye'de değil, komşu ülkelerde de iş yapar. Çünkü orijinal eser çok ama çok sağlam. En önemlisi atv de; bu efsane filme hak ettiği değeri göstererek hazırlanmış, çekimler yapmış.
Sinema filmi gibi bir dizi çekildiği, fragmanlardan bile anlaşılıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA