Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Vergi cennetiyiz!

Dünkü Serdar Ortaç'la ilgili yazımda, Habertürk'ten Rahim Ak'ın haberinden yaptığım alıntıyı tekrar hatırlayalım: "İstanbul Vergi Dairesi her yıl en çok vergi ödeyen 25 sanatçının listesini yayınlıyor. Bu listede 20 yıl geriye gittik; Serdar Ortaç şimdiye kadar yaklaşık 2.5-3 milyon lira vergi ödemiş. Ortaç'ın bu listeye girmediği yıllarda da vergi ödemiş olma ihtimali var ama onlar da neredeyse çerez parası."
Bu kadar çok yurt içi ve yurt dışı konser veren, ekstralara çıkan, TV programı yapan, üretken bir sanatçı; nasıl bu kadar az vergi öder? Ee Türkiye gibi sadece bordrolu çalışanların ve orta sınıfın hakkıyla vergi ödediği bir ülkede yaşarsa, bal gibi de az öder!
Türkiye sadece futbolcular için değil, sanatçılar için de vergi cenneti. Çünkü sanatçıların ekstralar için elden aldığı paralar takip edilemiyor!
Gerard Depardieu ülke değişikliği hakkını yanlış kullandı aslında!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA