Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Orhan Kılıç gerçeği

Dev oyuncu kadrosuna ve büyük bütçesine rağmen 'Bir Zamanlar Osmanlı', TRT 1'de bekleneni verememişti. Şimdi bu dizinin devamı niteliğinde çekilen 'Osmanlı'da Derin Devlet', STV'de yayınlanıyor.
'Osmanlı'da Derin Devlet' de, ilk dizi için Kocaeli'de kurulan dev platoda çekiliyor. Bu plato, her dizi için büyük avantaj.
Plato aynı ama oyuncu kadrosu büyük ölçüde değişti.
Bu değişiklik yeni diziye yaramış.
Türkan Şoray'ın kalbini kırmak istemem ama Perihan Savaş; Hatice Sultan karakterini çok daha iyi oynuyor.
İlginçtir, sadece Şoray değil; Cemal Hünal, Aslı Tandoğan gibi yıldızlar da performans açısından vasatı aşamamıştı.

Aksiyo nda BAŞARILI
'Bir Zamanlar Osmanlı'daki oyuncu performanslarındaki sorun; 'Osmanlı'da Derin Devlet' ile daha net ortaya çıktı. Örneğin yeni dizide Orhan Kılıç; 'Pehlivan Halil' karakterini müthiş oynuyor. Diğer tarihi dizilere bakın; çoğu yakışıklı star, ağır kostümlerin altında eziliyor. Ama Kılıç'ın heybetli duruşu, 'Bir Zamanlar Osmanlı'da daha öne çıkmış.
Bizde jön çoktur ama kavga etmesini, tekme sallamasını bilmez, bol bol attan düşüp kol bacak kırarlar. Halbuki oyunculukta asıl hüner aksiyon sahnelerinde çıkar ortaya. Kılıç'ın başarılı performansında asıl dikkatimi çeken de aksiyon sahneleri oldu.
Kılıç diğerleri gibi bu sahnelerde sırıtmıyor, sahneyi sırtlıyor!
Kılıç'ı artık daha iddialı projelerde görmemiz lazım.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA