Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Ormanları da mı kaybedeceğiz?

Taksim Gezi Parkı'ndaki ağaçları kurtaralım derken; milli parkları, ormanları ve su havzalarını kaybedeceğiz! Tabiat Kanun Tasarısı, Meclis gündemine alındı. Bugün ve yarın Meclis'te görüşülecek.
113 sivil toplum örgütünün hatalı bulduğu, Avrupa Birliği'nin 'endişe verici' dediği tasarı yasalaşırsa; kıyılar, orman alanları, Belgrad Ormanı, Manyas Gölü bile imara açılacak.

YENİ DİRENİŞ BELGRAD MI?
Vatan'dan Gülümhan Gülten'in haberine göre tasarı; 'turizm teşvik' kapsamında kıyılarda fabrika, santral kurulmasına da zemin hazırlıyor. Tasarının 29'uncu maddesinde, "Bu kanun kapsamına giren alanlarda, 2634 sayılı Turizmi Teşvik Kanunu'na göre, kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgesi ve turizm merkezi olarak ilan edilecek yerler için bakanlığın uygun görüşü alınır" deniliyor. Bununla zaten ülke yüzölçümünün ancak yüzde 4-5'ini kaplayan, korunan alanların 'turizm teşvik' adı altında yapılaşmaya ve kullanıma açılması mümkün olacak.
Milyonlar, yaşam tarzlarına müdahale endişesi ve yeşil için sokaklara dökülmüşken, milli parkları da imara açmanın mantığı nedir? Neden yangına körükle gidiliyor? İyi o zaman, Türkiye'ye boydan boya beton dökelim!
Bu yasa tasarısı Meclis'ten geçmemeli!
Geçerse toplumdaki hayal kırıklığı daha da artar! Ya Taksim direnişi; Belgrad Ormanları'nda devam ederse?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA