Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Gezi'ye müdahale olursa ne olur?

Başbakan yardımcısı Bülent Arınç ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu başta olmak üzere devlet kanadından sağduyulu açıklamalar geliyor. Ancak Gezi Parkı eylemcileri, somut adımlar bekliyor. Eylemciler; müze bile olsa Topçu Kışlası'na karşılar, "Parkımızın bir karışını dahi yapılaşmaya açacak projelerinizi unutun" diyorlar.
Bianet'in çeşitli kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre ilk 10 günde eylemlere 4 milyon 500 bin kişi destek verdi. 77 ilde 603 eylem yapıldı. Bu eylemlerde 120 bin polis görev aldı. Bin 750 kişi yaralandı. Biri polis, 3 kişi öldü.

DÜNYA CANLI İZLER
Mutlaka bir orta yol bulunmalı, bulunmazsa yaşanacakları düşünmek bile istemiyorum! Gezi Parkı'na yapılacak bir müdahalenin kanlı bitme olasılığı çok yüksek. Eylemciler o kadar mücadeleden sonra hiçbir somut kazanım elde edemezse büyük bir hayal kırıklığı yaşar. Bu hayal kırıklığı da öfkeyi daha da artırır. O müdahaleden sonra da daha geniş katılımlı eylemler olur. Eylemcilerin asıl silahının cep telefonları yani kameraları olduğu unutulmasın.
Tüm dünya o görüntüleri izler.
Dünya basını da İstanbul'u mercek altına aldı zaten! Mutlaka orta yol bulunmalı!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA