Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Atv'den gezi parkı dizisi!

Evet, yanlış okumadınız; Gezi Parkı eylemcilerinin öyküsünü anlatan dizi 26 Haziran'de atv'de başlıyor.
Gezi Parkı'nda TOMA'lara, biber gazlarına meydan okuyan, tarihimizin en büyük sivil eylemine imza atan gençlerin öyküsü anlatılacak atv'de!
Dizinin adı '90'lar'!
Şimdi çoğunuzun "Hadi canım sende, o diziyle ne alakası var Gezi Parkı eylemlerinin" dediğinizi duyar gibiyim. Eylemlerle direkt bir bağlantısı yok ama dizinin, 90 kuşağını anlamamızı sağlayacağını düşünüyorum.

90 KUŞAĞI ANLATILIYOR
Biz ülke olarak son haftalarda ne konuşuyoruz? Siyasi parti liderlerinden yazarlara, sanatçılardan düşünce adamlarına hep neden bahsediyoruz?
90 kuşağı hepimizi ters köşeye yatırdı. 90'lı gençlere apolitik diyorduk politiğin kralı çıktılar.
Biz bu gençleri anlamamışız.
Birol Güven '90'lar' dizisini 'Sokakta oynayan son çocukların dizisi' sloganıyla lanse etmişti. Elbette Gezi Parkı eylemlerinden çok önce bu sloganı bulmuştu ama şimdi anlatacakları daha çok önem kazandı.
Elbette bu '90'lar' bir komedi dizisi ama aynı zamanda da bir dönem dizisi.
O dönemi anlatırken de toplumsal ve sosyal gerçekleri göz ardı edemez. Zaten '80'ler'de de 12 Eylül sonrası neslin fotokopisini çekmişti. Bence '90'lar' bu açıdan önemli bir dizi.
Tam da Gezi Parkı eylemlerinin üstüne gelmesi de büyük rastlantı.
Dizinin tanıtımında da bahsedildiği gibi; 90'lar'da 'Özel televizyon kanalları yeni pencereler açmıştı hayatlarımızda. Birbirinden süper radyolarımız, kral şarkılarımız vardı. A-acayipti o günler.'
Gezi eylemcileri de fena halde 'a-acayip'! Dizide 90'lar anlatılırken o dönemin çocuklarının neler yaptığını hatırlayacaksınız!
Bugünün gençlerinin nasıl böyle parlak zeka ürünü protestolara imza attığını anlamak için 90'ları da hatırlamak lazım.
Her şey diziyi hangi bakış açısıyla izlediğinizle alakalı olacak!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA