Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

UEFA asıl cezayı STAR'a kesti

UEFA'nın; Beşiktaş'a 1 yıl, Fenerbahçe'ye de 2+1 yıl Avrupa kupalarından men cezası vermesinin yol açacağı hasarın hesapları yapılıyor şimdi.
Eğer cezalar kesinleşirse sadece kulüpler değil; Türk futbolu, Süper Lig, maç yayınları da büyük darbe alacak.
Fenerbahçe'nin kaybının 150 milyon Euro'ya ulaşacağı söyleniyor! Bu cezalardan Digitürk de zarar görecektir. Avrupa kupalarına katılamayacak bir Fenerbahçe, transfere çok yüklenmez.
Ligde rekabet azalabilir.

STAR ZARAR GÖRÜR
Asıl darbeyi ise Star aldı. Geçtiğimiz yıl Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale, Fenerbahçe'nin de Avrupa Kupası'nda yarı finale kadar yükselmesi; Star'a birçok gün birinciliği kazandırdı.
NTVSpor da özel yayınlarla bu maçların reytinginden nasiplendi.
Bursaspor'un elemeleri geçip Şampiyonlar Ligi'ne katılma olasılığı daha zor. Geçse bile Bursaspor'un, Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı sene aldığı TV reytingleri çok düşüktü. Bursaspor'un seyirci potansiyeli belli; Avrupa Kupası maçlarında daha da düşük reytingler alır. Keza aynı durum Kasımpaşa için de geçerli.

ACİL ÖNLEM ALMALI
Kısacası cezalar kesinleşirse bu işten en büyük zararı, Star TV görecek. Tüm planlarını Avrupa kupalarından gelecek reytinglere göre yapan Star TV; acilen yeni sezon için ekstra bir dizi ve bir iki program daha bulmak zorunda. Kasımpaşa ve Bursaspor'un birçok maçı da NTVSpor'da yayınlanır!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA