Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

SBS yoksa, 'not şişirme' ne olacak?

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, gelecek yıl SBS'nin yapılmayacağını ve dershanelerin kapatılacağını kesin bir dille açıkladı:
"Dershanelerin, özel okullara dönüşmesi için çalışma yapıyoruz.
Amacımız nitelikli kuruluşların özel eğitim kurumlarına dönüşmesinin önünü açmak ve eğitim sistemimizi, çocuklarımızın dershaneye ihtiyaç duymayacağı şekilde ayarlamak."
Keşke olsa, keşke dershaneler kalksa, keşke sınav kabusu sona erse... Ama nasıl olacak tüm bunlar?
Öncelikle dershanelerin kaçı nitelikli kuruluş?
Çoğu dershanenin bahçesi, spor salonu, soyunma odası ve tiyatro sahnesi yok.
Çoğu dershane; 4-5 katlı apartmanlarda, daracık odalarda eğitim veriyor. Tavan yükseklikleri bile uygun değil hatta kantini olmayan dershaneler var. Bir de bu dershanelerin altı hep iş yeri. Bu dershanelerden nasıl okul olacak çok merak ediyorum.
Avcı, "SBS'yi kaldırdım" diyor ancak onun yerine koyduğu 'mucize formülü' henüz açıklamadı. SBS olmadan başarı nasıl ölçülecek?

MUCİZE FORMÜL NE?
Varoşlardaki bir ortaokul ve müfredatı ağır bir kolej arasında adil bir sistem nasıl kurulacak?
Bol keseden not dağıtan ya da yarım puanla öğrenciyi sınıfta bırakan öğretmenler arasında denge nasıl kurulacak?
Karne notunun şişirilmesi nasıl engellenecek?
Son dönemde yaşanan sınav skandallarını hepimiz biliyoruz. Böyle bir ortamda Avcı, nasıl bir adil sistem kuracak?
Bundan sonra özel okullar, özellikle de dershaneden okula dönüşenler "Öğrencinize en iyi liseye gitmesi için, en yüksek puanı biz veririz" diye fısıltı reklamı yaparlarsa hiç şaşırmayın?
Belediye otobüslerinin rengini değiştirmiyoruz, çocuklarımızın kaderini belirliyoruz! Avcı acilen mucize formülünü açıklamalı ve bu formül kamuoyunda tartışılmalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA