Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

15 yaşından küçük atletler de dopingli!

Son 15 ayda doping denetlemeleri için atletlerimizden alınan örneklerden 48'inde yasaklı madde bulundu. Asıl şok ise olimpiyat şampiyonu Aslı Çakır Alptekin ve Nevin Yanıt'ın da biyolojik pasaportlarındaki tutarsızlıklar sebebiyle ceza almanın eşiğinde olması. Bu kadar çok doping vakasından sonra Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi'nin istifa etmesi gerektiğini yazdım.

SİSTEMLİ DOPİNG
Bazıları; asıl sorumlunun sporcular ve antrenörleri olduğunu, Terzi'nin istifa etmesi için bir neden olmadığını söylüyor.
Elbette sporcular ve antrenörler alınan ilacın ne olduğunu bilmek zorunda. En küçük hatanın affı yok. Ancak bu kadar çok doping vakası yaşanıyorsa, yabancı gazetelerde Türkiye'de atletizm ve halterde 'sistemli doping' yapıldığına dair iddialar ortaya atılıyorsa Terzi'nin hesap vermesi gerekiyor. Devlet büyük bir özveriyle spora yatırım yaparken, doping skandallarının 2O2O Olimpiyatı'na gölge düşürmesi vahim bir durum.

DURUM VAHİM
Terzi acaba geçtiğimiz hafta Hürriyet'te yayınlanan Alp Ulagay'ın doping skandallarıyla ilgili araştırma yazısını okudu mu?
O haberde çok önemli bir detay vardı. Atletizmde Türkiye yıldızlar ve gençler şampiyonasında da çok sayıda ergen atletin yasaklı madde kullandığını ortaya çıkmış. Son bir yılda dopingli çıkan 33 sporcunun yaşı 18'in altında, bunların 11'inin yaşları ise 15'ten bile küçükmüş.
15'ten bile küçük atletler dopingli çıkıyorsa bu hatanın affı olmaz! Bu çocuklar tek başlarına dopingli madde kullanmadılar herhalde. Bu çocukların atrenörleri kim? Bu antrenörleri denetleyen kim? Sayın Terzi bu soruları mutlaka yanıtlamalı!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA