Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Bodrum'da sessiz tatil

Geçtiğimiz hafta sonu Bodrum Yalıkavak'taki Bodrum Hapimag Sea Garden Resort ve Executive Chef'i Hüseyin Bölük'ü tanıma fırsatım oldu.
Türk Aşçı Milli Takımı'nda yer alarak ülkemizi temsil ettiği ulusal ve uluslararası yarışmalardan pek çok madalyası bulunan Bölük; otel ve tatil köyü diye iki bölüme ayrılan Sea Garden'daki 18 farklı restoran, yeme-içme mekanından da sorumlu.

EK İP RUHU...
18 farklı mekan birden nasıl idare edilir diye Bölük'e sorduğumda aldığım yanıt şu oldu: "Deneyim ve ekip ruhuyla... Garsonundan aşçısına personelimiz, uzun yıllardır turizm sektöründe çalışıyor. Ben de 15 yıldır aşçılık yapıyorum. Hep fark yaratmanın peşindeyiz. Elbette bu kadar çok restoran olunca, bu işin de bir sistematiği var. Önemli olan mönüleri doğru hazırlamak.
Sea Garden, 191 dönümlük bir araziye sahip. Kendi yaptığımız ürünlere ağırlık vermeye çalışıyoruz. Örneğin, otelin belli bölümlerinde baharat bahçeleri kurduk. Sebze-meyve de yetiştiriyoruz. Mesela Türk- Osmanlı mutfağı olan Merhaba Restaurant'da, kendi ürünlerimizden yaptığımız Sea Garden salatamız mevcut. Zeytin bahçelerimizden zeytinyağı üretip kullanıyoruz."
Bölük'ün, Gastronomi Dergisi'nin son sayısındaki röportajını mutlaka okuyun.
Bir de fırsatınız olursa, Bölük'ün enginar ve domatesten yaptığı tatlıları tadın.
İsviçre merkezli Hapimag grubuna ait olan Bodrum Sea Garden'ı ilk kez bir Türk genel müdür; Kerem Demirkol yönetiyor.
Demirkol, yeni nesil modern yöneticilerden. Ekibini sık sık eğitimden geçiriyor ve her türlü yenilikten haberdar ediyor.
Türkiye'yi diğer Akdeniz ülkelerinden ayıran da bu: Eğitimli, güler yüzlü çalışanlar ve yüksek hizmet kalitesi.
Sea Garden; Bodrum'da çam ağaçları arasında, gürültü ve patırdıdan uzak tatil yapabileceğiniz bir yer.
En büyük özelliği ise denizin güzelliği. Birine neredeyse hiç insan eli değmemiş, mavi bayraklı üç koyu var.
Bir de restoranları, kafeleri, konser ve eğlence alanlarının olduğu Mini Bodrum Sokağı var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA