Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Fenerbahçe sadece kazanmak değildir

İki yıl Avrupa'ya gidilmiyorsa, Fenerbahçe yönetimi acilen şu sorulara yanıt vermeli: Takımın bütçesi küçülmeli, bazı yabancı futbolcular gönderilmeli mi? Ya da Galatasaray'ın dördüncü yıldızı takmaması için; ekonomik geri dönüşü olmasa da, aynı pahalı kadroyla yola devam edilmeli mi?
Aslında dördüncü yıldız sembolik. Fenerbahçe şampiyon olsa bile, Galatasaray zaten büyük bir sürpriz olmazsa, iki yıl üst üste Şampiyonlar Ligi'ne katılacak ve geliri daha da artacak.

TAKIM GENÇLEŞMELİ
Öte yandan Fenerbahçe; akıllı hamleler yaparak ve küçülerek de şampiyon olabilir.
Tabii en zoru da bu!
Transfer sezonu bitmeden Meireles, Krasic, Yobo ve Cristian gönderilebilir.
Bu futbolcuların alternatifleri zaten var.
Hatta iki yıl sonrasının süper Fenerbahçe'si için, büyük çaplı bir gençleştirme operasyonu yapılabilir ve Emre Belözoğlu, Selçuk Şahin gibi yaşlı yerlilerle yollar ayrılabilir.
İki sene sonrası için Salih Uçan, Alper Potuk, Recep Niyaz ve alınacak diğer genç oyuncularla, müthiş bir yerli kontenjanı yaratılabilir ve böylece daha kaliteli yabancı yıldızlar transfer edilebilir.
Ayrıca Avrupa'ya gidememek, bazı oyuncuların kariyer planlamasını ve moralini bozacaktır.
Mutsuz olacağını düşünen gidebilir...
Tabii her şeyden önce Aziz Yıldırım, koltuğunu Ali Koç'a bırakmalı.
Ali Koç; hem tribünlerin, hem de kongre üyelerinin başkan adayı olarak birleştiği tek isim. Koç'un gücü ve vizyonu, Fenerbahçe'yi çok iyi yerlere getirir.
En önemlisi; kulübü şike belasına bulaştıran Aziz Yıldırım'ın, başarıya tapınan ve kazanmak için her yolu deneyen anlayışından kurtulmak gerekiyor.
Şampiyonluklardan ve kupalardan daha önemli manevi değerler var.
Her şey kazanmak değildir; kimse sarı-lacivertli renklere sadece şampiyon olalım diye sevdalanmadı...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA