Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

'Kurtlar Vadisi': Gezi&Suriye

'Kurtlar Vadisi: Pusu'; bu akşam yeni sezona hızlı gireceğe benziyor. Dizinin 'Madem penguenleri izlemek istemiyorsunuz; gerçekleri 'Kurtlar Vadisi: Pusu'da izleyin' sloganlı teaser'ı çok konuşulmuştu. Dizinin yayınlanan iki fragmanı ise; dizinin, Suriye'den Gezi olaylarına kadar birçok sıcak gelişmenin tam ortasında yer alacağının ipuçlarını veriyor.
Pana Film'in başarılı senaristi ve konsept danışmanı Bahadır Özdener'e dün yayınlanan röportajda, "Penguenli teaser'da tam olarak neyi anlatmak istediniz?" sorusunu yöneltmiştim.
Özdener de şu yanıtı vermişti: "Kurtlar Vadisi'; takip edenler için 11 yıldır gerçekleri tüm yönleriyle anlatıyor. Mesajımız net; madem ülkemiz yeniden politize olmaya başlıyor, ülkemizin üzerinde oynanan oyunların perde arkasını izlemek için, 'Kurtlar Vadisi'ni izleyenlerin arasına katılın. Aksi halde habercilik üzerinden yapılan eleştiriler havada kalıyor."

11 YILDIR BİR FENOMEN
Evet, ülkemiz yeniden politize oluyor; apolitik sandığımız gençler bile meydanlarda. Sadece habercilik üzerinden yapılan eleştirilerin eksik kaldığı da doğru.
Edebiyat, sinema, tiyatro gibi birçok sanat dalı sayesinde olaylara daha geniş açıdan ve farklı cephelerden bakma fırsatı buluyoruz.
Peki, bir dizide sıcak gündemi bu kadar yakından takip etmenin, sağlıklı değerlendirme yapma adına riskleri var mı?
Özdener, röportajda bu soruya da gayet net bir yanıt vermişti:
"Kurtlar Vadisi', hüküm içermez; önermelerde bulunur... İzleyici kendi dünya görüşüne göre bu 'önermelerden' birini seçer. Bizim yapmaya çalıştığımız ise seyircimizin değişik perspektiflerden bakmasına vasıta olmak... Dolayısıyla bu önermeler içinde 'bildi' ya da 'yanıldı' gibi bir kıskaç yoktur. 'Anlamlı' ya da 'anlamsız' gibi bir ayrım vardır."
'Kurtlar Vadisi' bir fenomen.11 sezondur reyting birincisi; daha ne olsun! Onu fenomen yapan ise derin devleti, siyasi olayları sokaktaki vatandaşın anlayacağı dilde anlatması. Bu diziyi hazırlayan ekibin görüşlerine katılırsınız ya da katılmazsınız; o size kalmış. Ama şurası bir gerçek: 'Kurtlar Vadisi'ni kafasındaki sorulara yanıt bulmak için haber bülteni gibi izleyen büyük bir kitle var.
'Kurtlar Vadisi: Pusu'yu yeni sezonda da çok konuşacağız galiba.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA