Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Barış Manço ninnileri

"Yaban tayları çayırda tepişiyor mu? Çilli horoz kedilerle dövüşüyor mu?...
Arkadaşım eş, arkadaşım şek arkadaşım eşek..." Rahmetli Barış Manço, çocuklar için de güzel şarkılar bestelemişti.
Bugün çocuklar için şarkı besteleyen var mı? Şimdiki çocukların, onlarca çocuk kanalı var ama hep bir ağızdan söyleyeceği yeni Türkçe çocuk şarkıları yok!
Prodüksiyon firması Adisebaba da herhalde 'Ne varsa eskilerde var' sözünü şiar edinerek, Barış Manço'nun 10 unutulmaz şarkısını ninni olarak yeniden düzenleyip 'Beşikten 77'ye' albümünde bir araya getirmiş.

ENSTRÜMANTAL ...
0-2 yaş arası çocuklar için hazırlanan albümde; 'Alla Beni Pulla Beni', 'Kol Düğmeleri', 'Arkadaşım Eşek', 'Eski Bir Fincan', 'Ne Ola Yar Ola', 'Güle Güle Oğlum', 'Unutamadım', 'Bahçede Hanımeli', 'Nazar Eyle' ve 'Rüya' şarkılarının ninni uyarlamaları var.
Evet, bu şarkıların bazıları büyükler için ama bu ninni albümünde şarkı sözleri yok, sadece eserler enstrümantal olarak yer alıyor. Öyle güzel, dingin bir konsept oluşturulmuş ki; bu ninniler yetişkinleri bile uyutur. Yani yetişkinler için bile rahatlatıcı özelliğe sahip.
Albümün asıl güzel yanı ise çocuğunuzla aranızda kuracağınız bağ. Bu albümde, sizin bir zamanlar dilinizden düşmeyen şarkılarla bebeğiniz uykuya dalıyor. Siz de o anlarda geçmişe, hatta çocukluğunuza dönüyorsunuz.
ABD'de U2, Beatles, Madonna, Metallica, Queen, Pink Floyd şarkılarının da ninni versiyonlarının yer aldığı albümler varmış. (Metallica'nın şarkılarının ninni olması da enteresan, onu da dinlemek lazım!) Adisebaba şirketinin kurucuları Ahmet Öncan ve Kenan Doğu da bu albümlerden esinlenmişler ve akıllarına da ilk Barış Manço gelmiş. 'Beşikten 77'ye' albümündeki ninnilerin animasyon videoları da hazırlanacakmış.
Bence de iyi fikir. Barış Manço'yu bugünün çocukları da öğrenmeli.

Not: 'Beşikten 77' albümünü müzik marketlerin yanı sıra iTunes ve www.cdbaby. com'dan dijital olarak da edinebilirsiniz.

BARIŞ MANÇO FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA