Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Bir tecavüzcü tanıyorum

Bu bir internet sitesinin ismi...
Tanıdıkları ve güvendikleri erkeklerin tecavüzüne uğrayan kadınlara özel bir site bu. Fransa'da kuruldu, orijinal adı 'Je connais un violeur'.
Sitede kadınlar, yaşadıkları tecavüz olaylarını anlatıyor.
Sitenin tanıtım metninde ise şöyle yazıyor: 'Onlar arkadaşlarımızdı, partnerlerimizdi, akrabalarımızdı. Bizim tanıdığımız tecavüzcüler var; izin verin onları size tanıtalım.' Bazı tecavüzcüler aslında kronik hasta. Cezaevinde yatsalar bile, çıktıklarında tecavüz etmeden duramıyorlar.
En kötüsü de pedofili hastaları.
Hem ilaç, hem de psikoterapi tedavisine ihtiyaçları var ve bu tedavi de uzun bir sürece yayılıyor. Türkiye'de pedofili hastalarının tedavisinin tam yapıldığı konusunda şüphelerim var. Birçok pedofili hastası, cezaevinden çıktıktan sonra suç işlemeye devam ediyor.

TANIMALI MIYIZ?
Peki, yeni bir kurban bulmak için aramızda dolaşan tecavüzcülerin ve pedofili hastalarının kim olduğunu bilmeli miyiz?
Polisin onları tanıması yeterli mi? Amerika'da ve Avrupa'da pedofili hastaları, çok yakından takip ediliyor. Çocukların bulunduğu ortamlara yaklaşmaları kesinlikle yasak ama buna rağmen tecavüzcü vakalarının önüne geçilemiyor.
Türkiye'de durum nasıl?
Üç sene önce İstanbul Emniyeti Çocuk Şube Müdürlüğü'nün başlattığı bir operasyonda, okul servisi sürücüleri üzerinde bir araştırma yapılmıştı.
9 bin 408 sürücüden 353'ünün; cinayet, gasp, hırsızlık, ırza geçme, küçük yaşta çocuğa tecavüzün de aralarında bulunduğu suçlardan sabıkaları olduğu tespit edilmişti.
Fransa'da tecavüz mağduru kadınlar için açılan internet sitesinin bir benzeri bizde açılsa, acaba sonuç ne olurdu?
Öte yandan; tecavüzcünün, pedofili hastasının da kişilik hakları var. Tecavüzcünün teşhir edilmesi, insan haklarına aykırı.
Bu tartışmalı konuda çekilmiş belki de en etkileyici film; Kate Winslet'ın rol aldığı 'Little Children'.
Filmde Jackie Earle Haley, pedofili hastası adamın öyle başarılı bir portresini çiziyordu ki; en çok ona üzülüyordunuz. "Çocuklarımızdan bu sapığı koruyalım" diye adamı deşifre eden ve her fırsatta aşağılayan polis ise filmin kötü adamıydı. Özetle; tam ters köşeye yatıran bir filmdi 'Little Children'...
Pedofili hastalarının da insan olduklarını ve toplum tarafından damgalanmamaları gerektiğini anlatıyordu.
Çok bıçak sırtı bir konu bu aslında. Aramızda dolaşan tecavüzcülerin, pedofili hastalarının kimler olduğunu çoğu insan bilmek ister. İnsanoğlunun savunma içgüdüsü bunu emreder ama bu sapıkların da hakları var ve bir şekilde topluma entegre olmaları gerekiyor.
Tabii en önemlisi; polisin tecavüz vakalarında çok daha iyi çalışması ama bizde suçluyu yakalamaktan çok suçu önlemede eksiklik var.
Polis yakalasa da yargı serbest bırakıyor.
Tecavüzcülerin internetten deşifre edilmesine siz ne diyorsunuz?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA