Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Cem Yılmaz'ın filminin şifreleri

Cem Yılmaz, bu aralar Twitter'da aktif; yeni filmi için yaptığı toplantılardan haberler veriyor. Yılmaz'ın tweet'leri arasında şu dikkatimi çekti: 'Allah'ım yardım et, çok güzel bir film yapmak istiyorum. - 'Aşk Filmlerinin Unutulmaz Yönetmeni.' Twitter'da aforizmalar ya da film diyalogları yazmak moda ama bence bu tweet'te yeni filminin şifresi gizli.

TAHMİNLERİM ÇIKIYOR
30 Eylül'de yayınlanan yazımda şöyle demişim: "Gelelim filmin sır gibi saklanan konusuna... Cem Yılmaz, bu kez züğürt sinemacıların film çekme serüvenini anlatacak. Konuya dair edindiğim bilgi bu kadar. Belki de Yavuz Turgul'un 'Aşk Filmlerinin Unutulmaz Yönetmeni' filmine de atıfta bulunan bir film izleyeceğiz; kim bilir...
Turgul'un bu unutulmaz klasiği, büyük imkansızlıklarla çekilen bütün Yeşilçam filmlerine saygı duruşu niteliğindeydi.
Yılmaz'ın yeni filmi de, aynı rolü günümüzde üstlenebilir ve şimdiki sinema sektörüyle dalgasını geçebilir.
İşin içine korsan DVD'ciler de girebilir. 'CM101MMXI Fundamentals' şovu için çektiği müthiş fragman bile filmin yan öykülerinden biri olabilir. Ayrıca Yılmaz, kendi şovunun montaj masasında çalınmasını tiye alabilir. Bunlar hep benim tahminlerim ama Cem Yılmaz, bir film çekme serüvenini anlatacaksa, sinema sektörünün baştan ayağa espri konusu olma ihtimali yüksek." 'Aşk Filmlerinin Unutulmaz Yönetmeni' ve 'CM101MMXI Fundamentals'ın teaser'ındaki korsan DVD'cilerin filmde rol alacak olması... Tahminlerimiz yavaş yavaş çıkıyor galiba.
Türk sinema sektörüne dair müthiş bir komedi filmi geliyor. Filmin konusuna dair tahminlerde bulunurken bile gülüyoruz, değil mi? İşte Cem Yılmaz'ı bir numara yapan özelliklerden biri de bu. Yılmaz, Türkiye'de mizah anlayışını değiştirmekle kalmadı; mizaha dair ortak bir hafıza da geliştirdi. Bu hafıza sayesinde Yılmaz'ın yazacağı senaryoya dair tahminlerde bulunabiliyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA