Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Filmi çekilecek kitap

Prof. Dr. Mustafa Öz'ü, hep Prof. Dr. Mehmet Öz'ün babası olarak tanıdık. Evet, Mehmet Öz daha popüler ama Mustafa Öz'ün SABAH'ın deneyimli sağlık editörü Esra Tüzün'ün imzasını taşıyan 'ÖZ' (Turkuvaz Kitap) adlı biyografisini okuduğunuzda; onun Mehmet Öz'ü yaratan kişi olduğunu ve oğlundan daha büyük başarılara imza attığını öğreneceksiniz.
Konya'da damı akan kerpiç bir evde dünyaya gelen Mustafa Öz'ün, tek kelime İngilizce bilmeden gittiği Amerika'da dünyaca ünlü bir cerrah oluşunun öyküsü gerçekten etkileyici. Bu kitap aynı zamanda; tıpta okurken anatomi atlası alacak parası olmayan, İsmet İnönü'ye yazdığı mektup sayesinde anatomi atlası ve steteskop sahibi olan bir gencin, tüm engellere rağmen başarıya ulaşmasının öyküsü.
Mustafa Öz hayatını anlatırken, bir yandan da engelleri fırsata çevirmenin tüyolarını vermiş.

BAŞARIYA GİDEN YOL
Kitapta ayrıca Öz'ün ünlü dostlarıyla ilginç anıları da yer alıyor. Öz, samimi bir şekilde sırlarını da açmış.
Mustafa Öz, iyi ki hayat hikayesini Esra Tüzün'e anlatmış.
Ancak Tüzün gibi tıp dünyasına hakim, başarılı bir gazeteci, bu hayat hikayesini sanki sürükleyici bir roman yazıyormuş gibi derleyip toparlardı.
Kitabı okurken hep şu soru aklıma geldi: Bizde niye mesleğinde büyük başarılar elde etmiş insanlarının hayatları sinema konusu olmaz? Biyografik filmler neden çekilmez? Çekilenler var ama çoğu başarısız olmuş. Kendi değerlerimizi, kendi müthiş başarı öykülerimizi gündeme getirmiyoruz. Biraz kurgusal eklemelerle 'ÖZ' kitabından etkileyici bir film çıkar. 'ÖZ'ü mutlaka okuyun; ilham verici bir hayat öyküsünün yanında, başarıya giden yolun izlerini de bulacaksınız.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA