Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Denetimden kaçan uyuşturucuyu mu tercih ediyor?

Trafik polislerinin uyuşturucu muayenesine başlaması şok bir tabloyu ortaya çıkardı. İstanbul'da trafik ekipleri, son iki ayda 73 sürücüye uyuşturucu testi uyguladı. Bu uygulamalarda 16 taksi şoföründen üçünde, yedi minibüs-otobüs şoföründen altısında, 49 otomobil sürücüsünden 15'inde uyuşturucu tespit edilmiş.
Bir kamyon ve kamyonet şoförünün de uyuşturucu kullandığı ortaya çıkmış. şehir

ŞEHİR EFSANESİ DEĞİLMİŞ
73 testte 26 kişinin yakalanması büyük bir oran. Uyuşturucu testi alkole göre daha pahalı; bir testin maliyeti 5 Euro. Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü paraya kıyıp daha çok test yapsa, bu oran yükselebilir.
Taksi, minibüs ve otobüs şoförlerinin uyuşturucu kullanması; ayrıca değerlendirilmesi gereken dehşet verici bir durum. Normal sürücülerde de uyuşturucu kullanımı fazla. Sıkı alkol denetimlerinden kaçmak isteyenlerin uyuşturucuyu tercih ettiği hep konuşuluyordu. Bu söylentinin bir şehir efsanesi olmadığı, bu verilerle ortaya çıktı galiba.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA