Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Yeni sigara yasağı AVM'yi vurur!

Sigarayla savaşta ikinci dönemin başladığını, Sabah'tan Safure Cantürk imzalı haberden öğrendik. Cantürk'ü kutlarım; önemli bir habere imza atmış. Sağlık Bakanlığı'nın hazırladığı yeni taslak uyarınca; çocuk parklarında ve hastane bahçelerinde sigara içmenin yasak olması yerinde bir karar.
Çocukları ne zaman parka götürsem, aynen şu tabloyla karşılaşıyorum: Onlarca çocuk kaydıraktan kayıp salıncağa biniyor ama ebeveynleri, onları sigara tüttürerek izliyor. Sadece ebeveynler olsa iyi; gençler, yetişkinler, tinerciler, köpek sahipleri, kısaca herkes çocuk parklarında sigara tüttürüyor.

AVM ÖNÜ YASAK!

Tabii yasa çıkarmakla iş bitmiyor; nasıl uygulanacağı da önemli! Yasa tasarısının en tartışmalı maddesi ise; alışveriş merkezi, sinema ve tiyatro gibi mekanların girişlerinde sigara içiminin engellenmesi için pasif etkilenim mesafesi tespit edilecek. Bu mesafe ne kadar olacak? 100 metre mi? AVM'lerin içinde zaten sigara içilmiyor, bir de dışarısı da yasaklanırsa AVM'ler bu işten zarar görür.
Tabii ki bizler birey olarak AVM'leri düşünecek değiliz. Önce sağlık gelir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA