Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Bu uzaylılar ters köşeye yatırıyor!

Bazı filmler, kurgusu ve finaliyle daha çok anlam kazanır. Bu tarz filmler hakkında eleştiri yazısı kaleme almak da zordur. Çünkü ters köşeye yatırmaya programlanmış kurgu ve final hakkında verilecek fazla bilgi, izleyicinin seyir zevkini azaltır.
İşte Orson Scott Card'ın çok satanlar listesine girmiş aynı adlı kitap serisinden uyarlanan 'Ender's Game' (Uzay Oyunları) da böyle bir film. 'Ender's Game'i izleyecekseniz; filmle ilgili geyik muhabbetlerine kulak kabartmayın, hatta filmin fragmanını bile izlemeyin!

KURGU İYİ
'Tsotsi' ve 'XMen Baslangıç: Wolverine' gibi yapımlardan tanıdığımız Gavin Hood'un yönettiği film; bir uzaylı ırkı olan Formic'lerin, dünyaya saldırmasından 50 yıl sonra başlıyor.
Milyonlarca insan ölmüştür ama dünya, efsanevi komutan 'Mazer Rackham'ın (Ben Kingsley) kahramanlığı sayesinde uzaylı istilasından kurtulmuştur.
Artık insanoğlu, bir sonraki saldırıya karşı hazırlık yapmaktadır. Uluslararası ordu, geleceğin 'Mazer'ını bulabilmek için yalnızca en iyi olan çocukları eğitmektedir. 'Ender Wiggin' (Asa Butterfield) adında yetenekli bir çocuk, bu seçkin askerler arasına alınır. 'Ender'ın karakter özellikleri, belki de insanlık tarihini değiştirecektir.
Tıpkı 'Full Metal Jacket'ta olduğu gibi, filmin ilk yarısı çocukların eğitim sahneleriyle geçiyor. İkinci yarı ise büyük sürprizler ve kurgu oyunlarıyla dolu! Harrison Ford ve Ben Kingsley gibi usta oyuncuların rol aldığı 'Ender's Game'; çocuk oyuncuların, Oscar'lı yetişkinlerden daha iyi oynadığı bir film olarak tarihe geçmeli!
Asa Butterfield ismini, geleceğin büyük yıldız adayı olarak bir kenara not edin.
Savaş simülasyonları, filmde müthiş bir kurgu oyununa dönüşüyor. Beklediğinizden farklı bir final izliyorsunuz. Başta biraz yadırgıyorsunuz ama sonra "Evet, böyle çok iyi olmuş" diyorsunuz. Ayrıca final bölümü uzaylılara dair klişeleri bir kez daha gözden geçirmeye davet ediyor.
IMDB notu 7.2 olan 'Ender's Game'; bilim kurgu-aksiyon-macera sevenleri tatmin edecek bir yapım, özellikle de gençleri...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA