Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Neden sigara içiyorsun!

8-9 yaşlarında iki çocuk, ellerinde sigara, sigara içen yetişkinlerden ateş istiyor. Yetişkinler ise çocuklara "Bu yaşta sigara içilir mi?", "Sigara içince kanser oluyorsun" gibi öğütlerde bulunuyorlar. Hiçbiri çocuklara ateş vermiyor.
Sonra çocuklar sigara içen yetişkinlere birer kağıt uzatıyor. Kağıtta şu yazıyor: 'Benim için endişeleniyorsun, kendin için niye endişelenmiyorsun?' Sigara içen yetişkinlerin yüzlerinde o an büyük bir pişmanlık ifadesi beliriyor. Hepsi sigaralarını yere atıyor ama broşürü saklıyorlar.
Bu olayın gizli çekim videosu var. Facebook'a 'Sigara zararlıysa neden içiyoruz?' diye yazın, çıkıyor karşınıza. Bu video, Tayland hükümetinin hazırladığı bir kamu spotu.
Bizde sigarayla savaş için çekilen kamu spotlarında katran karası akciğerlerin görüntüsü ya da sigara yüzünden kanser olan insanların pişmanlık sözleri ekrana getirilir. Elbette bu kamu spotları da faydalı ama daha yaratıcı kamu spotlarına ihtiyaç var! Madem devlet kamu spotlarına büyük para harcıyor; o zaman yapılmışken daha iyisi yapılsın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA