Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Fenerbahçe'nin simgesi değişsin mi?

Fenerium mağazalarında, sarı kanarya yerine boğa figürünün basıldığı yeni tişörtler taraftardan yoğun ilgi görmüş.
Bu da 'Fenerbahçe, simgesi olan sarı kanarya yerine boğayı mı kullanacak?' sorusunu akıllara getirmiş.
Galatasaray'ın simgesinin aslan, Beşiktaş'ınkinin kartal olması nedeniyle sarı-lacivertlilerin de daha sert ve güçlü bir karakter olan boğayı yeni simge yapma olasılığı tartışılıyormuş.
Bu tartışmaya, iki-üç hafta önce oğlumla yaptığım muhabbetle ben de dahil olmak isterim. Efe 5.5 yaşında, Fenerbahçeli oldu ama annesinin 'Galatasaraylılar aslan, kanarya minik kuş' dolduruşuyla kafası karışıyor!
İyi hatırlıyorum; biz de çocukken "Aslan, kanaryayı döver ama kanarya uçar, aslan yakalayamaz" diye tartışırdık. Hadi biz 'Şirinler'i, 'Heidi'yi izleyerek büyüdük ama günümüz çocukları; hep üstün yaratıkların, vahşi hayvanların, canavarların kapıştığı çizgi filmlerle büyüyor.
Onların gözünde kanaryanın cılız kaçtığı kesin! Tabii illa da simgeler; yırtıcı bir hayvan olmak zorunda değil.
Aslında 'Yaşa Fener' marşının orijinali 'Viva Espana'.
Maçlardan önce 'Yaşa Fener' marşını söylerken sahaya boğa çıkarılıp 'Oley' diye tezahürat yapılsa nasıl olur acaba?
Şaka bir yana; tarihi simgeler değişmez elbette ama 'Kadıköy Boğası' da ikinci simge olarak fena durmaz diye düşünüyorum. En azından ben çocuğu öyle kandırırım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA