Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

SHOW TV'nin dizileri neden battı?

Ciner Grubu'nun, Show TV'ye yaptığı büyük yatırımın meyvelerini toplaması bekleniyordu ama sonuç kötü oldu. Diğer kanallardan transfer edilen 'Dila Hanım' dizisi; Tüm Kişiler'de beşinci, AB'de 13'üncü, 'Benim İçin Üzülme' ise Tüm Kişiler'de üçüncü, AB'de 10'uncu sırada yer alıyor.
Bu reytingleri düşük görüyorsanız, yanılıyorsunuz. Bunlar; Show TV'nin en çok izlenen dizileri. Bir de 'Pis Yedili' var; o da Tüm Kişiler'de altıncı, AB'de 22'nci... 'Adını Kalbime Yazdım' ise yedi-sekiz haftadır ekranda ve Tüm Kişiler'de 16'ncı, AB'de ise 12'nci sırada.

YIKIM BÜ YÜK OLDU
Show TV'nin tek umudu yeni dizileriydi ama onlarda yıkım daha büyük oldu. 'Altındağlı'; Tüm Kişiler'de 16'ncı, AB'de 20'nci, 'Firuze' ise Tüm Kişiler'de 30'uncu, AB'de 26'ncı oldu.
Bir diğer yeni dizi 'Aşk Ekmek Hayaller' de Tüm Kişiler'de 26'ncı, AB'de 16'ncı sırada yer aldı. Yeni bir dizi, daha ilk bölümde 30'uncu, 26'ncı başlar mı? Bu, Show TV için büyük şok.
Show TV'deki temel sorun; kanalın taşıyıcı kolonunun olmaması. Birinci olan dizi ya da programı olmayınca ve reytingler çok düşük gelince, kanalın izleyiciye yeni işlerini tanıtacak enerjisi kalmıyor.
Bir senedir bu köşede 'Reyting deneklerinde seviye düşürüldü, artık basit diziler izlenecek' diye yazıyorum. Dün Cengiz Semercioğlu 'Kanal yöneticileri; hâlâ eski reyting paneline göre düşünüp yeni dizi yapıyorsunuz. Oyunun kuralları değişti, farkında değil misiniz?' diye yazmış.
Farkındalar elbette.
Fakat bir şeyi karıştırıyorlar; basit dizi yapmak, kötü dizi yapmak değildir. Basit ama güzel ve kolay izlenir dizi de yapabilirsiniz. İşte Show TV bunu yapamıyor.
Show TV'nin başında Kenan Tekdağ var; büyük bir tecrübe. Ancak Kenan Bey'in kafası dizi ve program yapımcılığına değil, mali işlere çalışıyor. Tekdağ'ın yardımcısı Semih Kaya ise teknik işlerden anlıyor. Koca kanalda dizilerin sorumluluğu Tomris Giritlioğlu'na bırakılmış. Giritlioğlu'nun devri kapandı. 'Hatırla Sevgili' dizisinin üstünden çok sular aktı ve reyting sistemi iki kere değişti. Giritlioğlu yapımcılıkta büyük bir tecrübe ama kafası eski.
Bence yakın zamanda Show TV yönetiminde büyük değişiklikler olacak. Olmazsa, yıkım büyük olur.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA