Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Ahmet Kural Serengil'in çakması

Türkiye'de dizilerde, filmlerde, reklamlarda, kliplerde kopya çekilmesine alışıktık ama sinema tarihine geçmiş bir komedyenden kopya çekilmesi, eşine az rastlanır bir olay.
Kopyayı geçtim, rahmetli Öztürk Serengil, nam-ı diğer Adanalı Tayfur klonlanmış yahu! Klonlayan da, son dönemin başarılı komedi oyuncusu Ahmet Kural.

YENİ NESİL TA NIMIYOR
Küfür, argo ve çıplaklık olduğu için Öztürk Serengil'in çoğu filmi, günümüzde TV'de yayınlanmıyor ya da az yayınlanıyor. Bu yüzden yeni nesil, bu büyük komedyeni pek tanımıyor. Tanımadığı için de Kural ile Serengil arasındaki benzerliklerin farkında değiller.
Serengil, o kadar popüler bir komedyendi ki; 1960 ve 70'lerin sokak diline yön vermişti.
'Kelaj', 'Yeşşe!' 'Temem' gibi birçok argo sözü, o hayatımıza soktu. Serengil, tam bir argo üretme fabrikasıydı.
Serengil'in bir diğer özelliği de mimik ve jestlerini çok iyi kullanmasıydı. Serengil, sadece bir bakışıyla milyonları güldüren bir komedyendi. Onun gibisi bir daha hiç gelmedi ama şimdi bir çakması var.
Ahmet Kural; 'İşler Güçler'de mimikleri, argo sözleri ve kelime oyunlarıyla Serengil'i çok iyi taklit ediyordu. Bu da, sadece oyuncu dünyasında biliniyordu. Kural, 'Düğün Dernek' filminde bir adım daha ileri gitti ve A4 kağıdına Serengil'in fotokopisini çekti adeta.
Kural, mimik benzerliğine bir de fiziksel görünümü ekledi.
Tıpkı Serengil gibi kafasını kel yaptı, bıyık ve göbek bıraktı. Mimikler, görüntü vs. her şey aynı.
Dikkat edin; Kural'ın sinirlendiği sahnelerde verdiği tepkiler, tokat ve göbek atışı bile Serengil'e çok benziyor. Kural'ın bir tek Serengil soyadını almadığı kalmış!
Tamam, bir oyuncunun hayranı olabilirsiniz, bazı özelliklerini taklit edebilirsiniz ama birebir kopyası olmaya çalışmak nasıl bir ruh halidir?
'İşler Güçler' ve 'Düğün Dernek', iyi yapımlar olabilir. Lakin komedide asıl önemli olan; baş karakteri yaratmaktır. Komik bir karakteri yarattın mı üstüne istediğin senaryoyu yaz, tutar. Kural baktı ki Serengil taklidi tutuyor, dizi izleniyor, bari filmde de onun aynısı olayım dedi herhalde.
Ama hakkını verelim, Kural çok iyi kopya çekiyor; filmde Serengil'in ikiz kardeşi gibi görünüyor.
Burası enteresan bir ülke; efsane olmuş bir oyuncunun çakması bile yapıldı sonunda.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA