Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

'Recep İvedik 4' ne yapar?

Röportajlar, ilanlar, afişler vs.; filmler için önemli tanıtım araçlarıdır ama hiçbiri fragman kadar etkili olamaz. En yakın örnek; sessiz sedasız vizyona giren 'Düğün Dernek'.
Filmin gişe rekoru kırmasında, iyi fragmanının etkisi büyüktü. Geçtiğimiz yıl 'Celal ile Ceren'in fragmanını başarısız bulmuş ve sosyal medyada da genelde beğenilmediğini yazmıştım. Zaten film de, Şahan Gökbakar yapımlarına göre gişede bekleneni veremedi.
Gelelim, 'Recep İvedik 4'ün fragmanına... Görünen köy kılavuz istemez; bu film çok iş yapar! Her karesinde güldüren fragman, sosyal medyada da olumlu yorumlar aldı. Şahan'ın mahkemelik olduğu Ekşisözlük yazarları bile fragmanı beğendi. Fragman, Youtube'da da çok tıklanıyor. Fragmanın eleştirilecek yönleri yok mu? Var elbette ama genel itibariyle 'Recep İvedik' severleri fazlasıyla memnun edecek bir filmin yolda olduğunu müjdeleyebilirim. 'Recep İvedik 4' yeni bir rekor kırabilir!

Şahan'ın IMDB taktiği
İnternet aleminin en prestijli sinema sitesi 'IMDB'de, daha filmler hazırlık aşamasındayken sayfa açılır.
Türkiye'de bile filmiyle ilgili bilgileri IMDB sitesine koymayan yapımcı, yönetmen yok denecek kadar az.
Şahan Gökbakar'ın kariyeri boyunca yaptığı bütün çalışmalar IMBD'de var ama 'Recep İvedik 4' yok!
Neden yok?
'Celal ile Ceren' filmi kötü bulununca, IMBD'de izleyicilerden kötü not almıştı. Şahan, Ekşisözlük'le polemiğe girince, Ekşisözlük yazarları bir kampanya başlatıp organize bir şekilde IMDB'de filme en düşük puanı verdi. Ve film, 'tüm zamanların en kötü filmleri' listesinde ilk sıraya yerleşti.
Sonra Şahan, IMBD yetkilileriyle görüşüp filmini bu listeden çıkarmıştı. Tabii bu, 'Celal ile Ceren'in gişesini kötü etkilemişti. Şahan'ın bu krizi kötü yönettiğini de belirtmeliyim.
Tahminime göre Şahan, 'Recep İvedik 4'te de benzer bir kötüleme kampanyasına maruz kalmamak için IMBD'de filmi için sayfa açmadı.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA