Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Şahan Gökbakar mağdur ediliyor

Ne zaman bir Şahan Gökbakar filminin vizyon tarihi yaklaşsa, bir ünlü çıkıp Gökbakar'ı beğenmediğini açıklıyor. Ünlü komedyeni beğenmeyenler kervanına Haldun Dormen de katıldı. Usta tiyatrocu, Şahan Gökbakar ile Cem Yılmaz'ı karşılaştırmış. Bu karşılaştırma kabak tadı vermeye başladı, artık bitse de kurtulsak!

AŞAĞILANIYOR MU?
Elbette Dormen duayen sanatçı; Şahan'ı ya da bir başkasını eleştirme hakkına sahip ama ünlü komedyen hakkında konuşmak için sabahın köründe 'Söylemezsem Olmaz' programını araması enteresan.
Dormen şöyle demiş: "Cem Yılmaz'ı Şahan'la aynı kategoriye koymayacağım; çünkü Cem büyük bir sanatçı. Cem'in benim için ayrı bir yeri var. Komedi filmlerinin (Recep İvedik hakkında) bu hale getirilmesi çok yanlış. Serinin yalnızca bir filmini izledim. 'Revep İvedik' beni ilgilendirmiyor. Kemal Sunal filmlerinde durduk yere küfür edildiğini gördünüz mü? Küfrün durduk yere kullanılması beni üzüyor."
Dormen'in küfür eleştirisine katılıyorum; Şahan'ın filmlerinin bazı sahnelerinde gereksiz yere küfür kullanıldığı oluyor.
Ancak 'Cem büyük sanatçı, Şahan ise beni ilgilendirmiyor' yaklaşımı aşağılayıcı bir tavır.
Seversin, sevmezsin; sonuçta Şahan'ın da bir hayran kitlesi var.
Bazıları Şahan'ı aşağılarken, halkı da küçük görmüş oluyor. Ayrıca komedi filmlerini de abartıyoruz; insanlar kaba komediyi de pekala sevebilirler.
Şahan; kendini bir türlü sevdiremediği (bazen sevdirmemek için elinden geleni yapmıyor da değil) entel tayfadan sürekli aşağılayıcı eleştiriler aldıkça mağdur pozisyonuna düşüyor.
Genelde de bu, haklı bir mağduriyet oluyor. Şahan; bazen kendine atılan bu güzel pası değerlendirip mağduriyet edebiyatı yapmıyor da değil.
Asıl ilginç olan bu mağduriyetin
Şahan'a yaraması. Şahan'ın kitlesi, eleştirildikçe ünlü komedyeni daha çok sahipleniyor ve bu gişeye yansıyor! Şahan onca eleştiriye rağmen (bazıları haklı eleştiri) hep daha çok izlendi.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA