Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

O adamın heykeli dikilmeli

Trabzon'da sokak ortasında eşini darp edip falçata çeken koca, çevredeki insanlar tarafından dövüldü.
Kocaya önce bir kişi saldırıyor, falçataya karşı kahramanca yumruklar atıyor. Tam o sırada kalabalık, kocanın üstüne çullanıyor; iki kişi ellerinde kalaslarla saldırıyor. Yani olay, dayaktan linç girişimine dönüşüyor. Elbette linç kabul edilecek bir eylem değil ama kocaya başta tek başına saldıran abinin heykeli dikilmeli bence!
Bu, kadına şiddet konusunda şimdiye kadar yapılmış en radikal halk ayaklanması bence. Sırf gırgırına bile o adamın heykeli dikilmeli ve adam haberlere çıkartılmalı. Çünkü o adam, dayağa müdahale edip etmemek konusunda kararsız kalan kitle psikolojisini değiştirdi. Bu, çok önemli bir detay. Eskiden karıkocanın kavgasına karışılmaz, 'Aile içi bir mesele' denirdi ve kadınlar 20-30 bıçak darbesiyle hayatlarını kaybederdi.
Falçata çekilen kadın da 'Vurmayın kocama; hem döver, hem sever o beni' demediyse, olay mutlu sonla bitmiş demektir.
Elbette bundan sonrası da önemli. Kocanın, 'Senin yüzünden dayak yedim' deyip tekrar saldırma ihtimali olabilir! Bu noktada iş, artık polise ve yargıya düşüyor. Kadına şiddete karşı, toplumun bilinçlendirilmesinin meyvelerini yavaş yavaş toplayacağız galiba. Dayak atanların ellerine sağlık.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA