Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Görüntüler acun'da mı?

'Survivor'ın 2011'deki yarışmasında elenen Merve Büyüksaraç, üç yıl önce katıldığı bir TV programında "Survivor'ın adil olduğunu sanıyordum ama değilmiş.
Adada o kadar aç değildik… Yapım ekibi yemek veriyordu" demişti.
Acun Ilıcalı da ünlü mankene 500 bin TL'lik tazminat davası açmıştı.
Dava devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde yapılan duruşmada; Büyüksaraç'ın avukatı, yarışmaya ait ham görüntülerin olduğunu ancak mahkemeye sunulan 20 CD'nin montajlı görüntüleri içerdiğini söylemiş. Ilıcalı'nın avukatı da ellerinde montajsız görüntülerin olmadığını açıklamış. Mahkeme duruşmayı, mevcut CD'lerin izlenmesi için ertelemiş.

GERÇEKTE KİM HAKLI?
'Survivor' için kim bilir kaç saat çekim yapıldı. TV'de izlediğiniz bir saatlik bir bölüm, belki 40 saatlik ham çekimden kesile kesile elde edilen özetin özeti aslında. Peki, çekimleri aylarca süren bir TV programının ham görüntüleri saklanır mı, saklanmaz mı?
TV dünyasından birkaç dostuma bu soruyu yönelttim. Bazısı "Bir yapımcı ne olursa olsun çektiği programın ham görüntülerini saklar" dedi. Bazısı ise 'O kadar çok görüntüyü saklamasına ne gerek var' görüşünde.
Vallahi ben de kararsız kaldım. O görüntüleri atmak yerine bir yerde saklamak, çok da zor olmasa gerek. Ne olacak, bir bilgisayarda durur işte. Her görüntü bir gün mutlaka bir işe yarar!
Ama bir yanda da 'Saklamasa da olur, kimse 'Niye saklamadın?' diye sormaz' diye düşünüyorum.
Büyüksaraç'ın zor durumda olduğu kesin! Eğer haklıysa, iddiasının gerçek olduğunu kanıtlayacağı belgeler Acun'un elinde; belki de çoktan silindi gitti. Büyüksaraç'ın davayı kazanabilmesi için diğer yarışmacıların lehine tanıklık etmesi lazım!
Acun, yarışmaya katılanlara çok ağır maddelerin olduğu bir sözleşme imzalattırıyor.
O sözleşme, aslında yarışmanın ve Acun'un güvenlik kalkanı!
Eğer Büyüksaraç haklısıyla; hem sözleşme yüzünden, hem de şov dünyasında Acun gibi büyük bir gücü karşısına almamak adına kimse kolay kolay ünlü mankenin yanında yer almaz.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA