Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Kemal bebek AVM'de büyüyor

'Ahu Yağtu, önceki gün oğlu Kemal ve bakıcısıyla İstinye Park'taydı...'
'Cem Yılmaz'la oğlu Kemal önceki gün İstinye- Park'ta yemek yedi. Yılmaz, bebek arabasındaki Kemal'le alışveriş yaptı.'
'Cem Yılmaz'ın oğlu Kemal, önceki gün bakıcısıyla Akmerkez'deydi. Oyuncakçıda arabalarla oynayan Kemal'i, bakıcısı restoran katına çıkarıp doyurdu.'
'Ahu Yağtu, alışveriş yaparken oğlu Kemal dur durak bilmeden AVM'nin içinde koşturdu.' Ve önceki gün…
Avustralya'da 35 gün kalan Cem Yılmaz, döner dönmez soluğu oğlu Kemal'in yanında aldı. Oğluyla hasret gideren ünlü komedyen, dün onu İstinye- Park'a götürdü."

BABASI GİBİ ŞANSLI DEĞİL
Bu haberlerin ortak noktası: Kemal bebeğin hayatının AVM'lerde geçiyor olması… Bunlar gibi daha birçok haber var. Kemal'in şu kısacık yaşam diliminin filmi yapılsa, yarısı AVM'lerde geçer. Elbette Kemal'i parka falan da götürüyorlardır ama ne kadar? Yılmaz ve eski eşi; gazeteciler tarafından en sıkı takip edilen çiftlerden. Emin olun Kemal çimlerin arasında yuvarlansa o da haber olurdu!
Cem Yılmaz, belki bu yazıyı okuyunca kızacak, 'Sıra oğlumun yetiştiriliş tarzına mı geldi?' diyecek. Kemal bebek, sadece babası rol modeli olduğu için bu satırlarda yer alıyor. Bu yazı aslında milyonlarca Kemal bebek için...
Ne yazık ki, AVM'lerden kaçış yok; hayatımızın tam ortasına inşa edildiler, yaşam tarzlarımızı değiştirdiler. Anne ve babalar için çocuklarla vakit geçirmenin en kolay, en güvenli yolu AVM'ler artık.
Çocuklar, AVM'lerdeki çocuk alanlarında vakit geçirir, sonra market arabalarının içine konur. Alışveriş yapılır, belki bir filme gidilir, yemek de orada yenir ve bir pazar tatili daha aradan çıkmış olur.
AVM'ler tüketim toplumunun tapınakları… Artık insanlara daha çocukken AVM kültürüyle tanışıyor.
Elbette AVM'ler hayatlarımızı kolaylaştırıyor ama ne uğruna? Twitter'da, WhatsApp'ta ve Facebook'ta daha fazla takılmak için mi?
Kemal bebeğin; hiç ağaca yaslanırken, kedi peşinde koşarken, çiçek koparırken, top oynarken gördünüz mü? Ne yazık ki, Kemal bebek, babası kadar şanslı değil. Babasının çocukluğu ağaç tepesinde geçti, telli arabasıyla mahallede koştururdu. Babası onu her pazar pikniğe götürürdü. Bol şans Kemal'e ve diğer bebeklere…

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA