Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Müziğin doğru adresi

Geçen, 'Kanaviçe' programını izledim… Mircan Kaya; Lazca, Megrelce, Gürcüce, Türkçe, İngilizce şarkılar söylüyor. Konuklarıyla geleneksel halk ezgilerini modern müzikle birleştiriyor. Kaya'nın ninnilerini de tavsiye ederim.
'Telli Turnam' programında türkülerin duayeni Musa Eroğlu var. Konuklarıyla türkülere hayat veriyor, türküleri yaşatıyor. Azerbaycan devlet sanatçısı Tünzale Agayeva'nı tanır mısınız? 'Bir Sesin Cazibesi' programında cazı Türkçe şarkılarla harmanlıyor.
Tünzale'yi keşfedin derim.
Yerinde duramayan bir genç ama Türkçe'si iyi, müzik bilgisi daha da iyi. Alper Etiş'ten bahsediyorum… 'Ne Dinliyorsun?' programında Türkiye'yi şehir şehir dolaşıp yolda kulaklıkla müzik dinleyenlere "Ne dinliyorsun?" diye soruyor. Eğlenceli bir program, yeni şarkıcılar keşfediyorsunuz.

HER TELDEN ÇALIYOR
Bir de Işık Özden'in sunduğu 'Müzik Haber' programı var. Kim albüm çıkarmış, nerede hangi konser var, müzik dünyasından son haberler neler; hepsini bu programda öğreniyorsunuz. Türk müzik sektörünün nabzının tutulduğu 'Müzik Haber' özel röportajlarıyla da ilgi çekici.
Nerede mi ekrana geliyor bu programlar? TRT Müzik'te… 'Akşam Sefası', 'Gece Yolcuları' vs. daha birçok başarılı program var TRT Müzik'te.
Türkiye'de birçok müzik kanalı var ama çoğu, klip yayınlamaktan başka bir şey yapmıyor.
Evet; TRT Müzik, devletin kaynaklarını kullanıyor ama iyi kullanıyor. TRT Müzik'in her telden, her dilden, her kültürden müziğe ev sahipliği yapması da güzel.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA