Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Devrimci Ersoy!

Bir dönem abi-kardeş gibi olan ama sonra kanlı bıçaklı düşman haline gelen Ajda Pekkan ve Bülent Ersoy'un bu fotoğrafı, 2002 yılında çekildi (kullanabiliriz yani!) Yer Cat adlı bir mekan, Ersoy, sahnede Ajda Pekkan'ı dudağından öpüyor. 'Ayşem' filmindeki İbrahim Tatlıses ve Hülya Avşar'ın kült öpüşme sahnesi gibi duruyor.
Ersoy, bu öpüşmenin ardından "20 yıl sonra ilk kez bir kadını öptüm" demiş. Bir hafta sonra bu öpüşme sorulunca Pekkan şöyle konuşmuş: "Sarhoştum, hatırlamıyorum ama bu bir sevgi gösterisidir. Avrupa'da da böyle."
Madonna, MTV Müzik Ödülleri'nde Britney Spears'ı sahnede dudağından öptüğünde olay olmuştu ve yıl 2003'tü.
Ersoy, Madonna'dan bile önce davranmış!
Ersoy Amerika'da, Avrupa'da yaşasaydı şimdiye kadar üç-dört kez filmi çekilmişti. Sadece cinsel tercihi ve bunu cesurca yaşamasıyla değil... 12 Eylül darbesinden sonra sekiz yıl boyunca sahne yasağı konulan Ersoy, darbeye de direnmişti. Şimdi basit gibi görünebilir ama o yıllarda direnmek daha zordu.
Bakın eski haberlere, Sezen Aksu'nun bile 12 Eylül'ü destekleyen açıklamaları var!
Şubat 2008'de 15 askerimiz şehit düştüğünde Ersoy canlı yayında, "Oğlum olsaydı askere göndermezdim. Ölüm değil, çözüm istiyorum" dediği için yargılanmıştı.
Bu açıklamasıyla Ersoy; askeri vesayete ilk karşı çıkan, hatta Demokratik Açılım'ın ilk tohumunu atan sanatçılardan biriydi.
Ersoy'un sahnedeki garip davranışlarına, kıyafetlerine gülüp geçiyoruz ama o yaşayan bir efsane.
Hayatı boyunca hep direndi!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA