Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Beyaz'ın hatası

Yüksel Aytuğ, tartışmasız en istikrarlı, en başarılı TV eleştirmeni. İşinde bu kadar titiz olan bir gazetecinin TV programı da çok konuşulur.
Aytuğ'un, ara verdiği 'Medyatik' programına Beyaz TV'de başlamasıyla, internet sitelerinin gündemine oturması bir oldu.
Aytuğ güvenilir bir kalem olduğu için 'A sınıfı' ünlüleri çok rahat programında ağırlayabiliyor. Örneğin uzunca bir süredir programlara konuk olmayan Beyazıt Öztürk, Aytuğ'un programına çıktı ve enteresan bir itirafta bulundu: "Bana hayatım boyunca, benim ekip de dahil kimse 'Beyaz Show'u izlettirememiştir, izlettiremez de. Ben izlemem.
Çünkü kendi görüntümü sevmiyorum.
Mesela espri felan oluyor, 'Aman niye yapmışım!' diyorum. Bir kere izledim, izledikten sonra programa çıktım; elimi ayağımı nereye koyacağımı bilemedim."
Beyaz, Türk TV tarihine geçmiş bir talk-show'cu, uzun yıllar zirvedeydi ama şimdi duraklama dönemine girdi. Buna metal yorgunluğu da diyebiliriz; izleyici artık daha alternatif muhabbetler peşinde.
Beyaz'ın apolitik tavrı, 'ailenizin talkshow'cusu' imajı artık alıcı bulmuyor.
Beyaz acilen üzerindeki ölü toprağını atmalı, kendini yenilemeli.

HINCAL ABİ'NİN ÖĞÜDÜ
Beyaz'ın kendi programını izlememesi ise büyük hata! İzlese nerelerde hata yaptığını görecek zaten. Evet, bazı insanlar yaptığı bir şeyi izlerken, okurken vs. kendini kötü hisseder. Ama Beyaz gibi bir profesyonel bu duyguyu kırmalı.
Hıncal Abi'nin (Uluç) bu konuda yaptığı şu tespit Beyaz için de geçerli: "Genç meslektaşlara hep şu öğüdü veririm:
Sabah ilk işiniz, kendi gazetenizi okumak olmalı. Kendi yazınızı da en sona bırakın. Yazdıklarınızı keyifle okumuyorsanız eğer; bilin ki, okur da zevk almıyordur. İnsan yaptığı işi önce kendi beğenmeli. Bir sanatçıyı düşünün..
Ressam; yaptığı resme keyifle bakmıyorsa...
Marangoz, 'Ne güzel bir dolap yapmışım' diye geçirmiyorsa içinden; başkalarının beğenmesine, alkışlamasına imkan var mı? İnsanın en iyi eleştirmeni kendisidir aslında. Yazdıklarınızı okuyor, neresi güzel, neresi eksik, neresi hatalı görüyorsanız; 'Keşke şöyle yazsaydım' diyorsanız, ertesi gün daha iyisini yazarsınız..."
Bence Beyaz, Hıncal Abi'nin yazısını duvarına asmalı, kendi programlarını izlemeli. Yoksa böyle rutin gitmeye devam ederse, çöküş dönemine geçecek!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA