Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Nuh'un Gemisi'ni batırdık!

Yabancı haber ajanslarında Russell Crowe'un başrolünü oynadığı 'Nuh: Büyük Tufan' filminin Doğu Anadolu Bölgesi'ni turist akınına uğratacağına dair haberler çıkıyor.
Başta İspanya olmak üzere, özellikle Latin Amerika ülkeleri de bölgeye televizyon ekiplerini göndererek halkla röportajlar yapmaya başladı. İspanyol El Mundo gazetesi; 'Arafat Dağı'nı ziyaret edin' başlığıyla tam sayfa röportaj ve haber yayınladı.

PROJE YOK!
Elin oğlu film yapmakla kalmıyor, Ağrı Dağı'na turist çekecek haberler çıkarıyor; ya biz ne yapıyoruz? Hiçbir şey!
Ağrı'dan, Doğubeyazıt'tan 'Nuh: Büyük Tufan' filminin sunduğu tanıtım fırsatını değerlendirecek herhangi bir organizasyon haberi geldi mi?
Oysa ortada güzel bir örnek var: Fransızlar, 'Da Vinci Şifresi' için tarihi mekanları kapsayan özel turlar, organizasyonlar düzenlediler, hediyelik eşyalar ürettiler ve müthiş bir turizm geliri elde ettiler. 'Nuh: Büyük Tufan' filminin daha çekim aşamasında harekete geçmeliydik!
Vallahi El Mundo gazetesinin gazına gelip Ağrı ve Doğubeyazıt'a gelecek İspanyollar'ı sadece Ağrı Dağı bekliyor.
Pardon bir de Greenpeace'in 2007 yılında Ağrı Dağı'nda yaptırdığı, zamanla ilgisizlikten çöplüğe dönen Nuh'un Gemisi maketi var. Bu maket şimdi Iğdır'da korumaya alındı.
Nuh'un Gemisi; başta Ağrı olmak üzere Doğu Anadolu için bulunmaz bir turistik hazine ama faydalanan yok, proje, organizasyon üreten yok! Kısacası Nuh'un Gemisi'ni yüzdüremedik, batırdık.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA