Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Büyükuncu parayı faize mi yatırdı?

Önce Posta'da Müge Dağıstanlı imzasıyla çıkan 'Büyük rezalet' başlıklı habere göz atalım: "Survivor'da 2011'de birinci olan milli yüzücü Derya Büyükuncu, ödül olarak aldığı 500 bin liranın yarısı olan 250 bin lirayı işitme engelli çocukların eğitimi için bağışlayacağını açıklamıştı. Bu fikrini finalden hemen önce açıklaması 'Şampiyon olmak için duygu sömürüsü yapıyor' eleştirilerine neden olmuştu. Büyükuncu 500 bin liralık ödülü aldıktan sonra ortadan yok oldu.
Büyükuncu'nun Amerika'ya yerleştiği ve telefonlarını da değiştirdiği söyleniyor. 'Survivor'ın yapımcısı Acun Medya'nın genel koordinatörü Ebru Atasav, 'Derya'ya üç aydır ulaşamıyoruz. Paranın yarısını bağışlayacağı kontratta da yazılı. Bir hafta daha bekleyeceğiz ve hemen yasal yollara başvuracağız.
Engellilerin parasını Derya'da bırakmayız' dedi."
Enteresan bir haber ama kafam karıştı doğrusu. Bazı sorularım var:
Aradan üç yıl geçmiş, neden şimdi 'Ulaşamıyoruz' diye bir açıklama yapılıyor? Üç yıl neden bekleniyor?
Yarışmacılara ödülün yarısını bağış yapmaları için neden sözleşme imzalatılıyor? Yarışmacının bağış yapıp yapmaması kendi bileceği iş değil mi?
Amaç ne?
Madem paranın yarısını alırız diye sözleşme imzalatıldı, Derya'ya neden 250 bin lira verilmedi?

DERYA YAPAR MI?
Şampiyon olmak için duygu sömürüsünü Derya mı, yoksa Nihat Doğan mı yaptı? Bazıları Nihat'ın yaptığını söylüyor da...
Eğer Derya böyle bir şey yapmışsa ayıp etmiş ama Derya gibi idealist, milli bir sporcunun 250 bin lira için Amerika'ya kaçacağına pek ihtimal vermiyorum. Haberde tamamen 'Derya parayı kaptı kaçtı' imajı oluşturulmuş. Ne yani; Derya parayı faize mi yatırdı? Kafa bulandıran bir haber olmuş, yakında çıkar kokusu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA