Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Atv, Kurtlar Vadisi'ne pusu mu kurdu?

Hürriyet' ten Cengiz Semercioğlu şöyle yazmış: "ATV, 'Kurtlar Vadisi'nin reklam kuşağıyla oynuyor ve dizinin reytingini bilerek düşürüyor… 'Kurtlar Vadisi' geçen perşembe ilk kez AB grubunda 'Arkadaşım Hoşgeldin'e geçildi. Bir kanal kendi dizisinin reytingini bilerek düşürür mü? Pazarlık masasındaysa düşürür."
Evet, pazarlık sürüyor. Pazarlık her sezon sonu yapılır, rutin bir olay bu.
'Kurtlar Vadisi' başka kanallarla görüşüyor mu? Görüşüyor, kendi kanalından son sözü almadan diğer kanallarla görüşmek her ne kadar etik değilse de buna da alışıldı artık. Bizim TV sektöründe "Piyasayı kızıştırmam" diyen varsa yalan söyler!

SÜRESİ AZDI
Ancak Cengiz'in ATV'nin kendi dizisinin reytingini bilerek düşürüyor iddiası çok ağır. Cengiz yıllarca TV eleştirmenliği yaptı, kendisi de bilir; fenomen olmuş diziler bile bazen birkaç bölüm düşüşe geçer. Bazen karşısındaki dizi ya da programın performansı yüksektir, bazen sizin bölüm sönüktür, bazen karşı taraf reklam kuşaklarını iyi ayarlar vs. Bir dizinin reyting kaybı için onlarca neden sıralanabilir.
Aslında 'Kurtlar Vadisi'nde öyle Cengiz'in felaket senaryosu gibi sunduğu bir düşüş de yok, dizi geçtiğimiz hafta AB'de ikinci oldu, Total'de yine birinci.
ATV'nin reyting kumanda merkezinden bir yetkiliyle konuştum aynen şunları söyledi: "İnsan kendi ayağına kurşun sıkar mı? Kendi gelirini düşürür mü? Bizde 'Kurtlar Vadisi'nin reklam giriş çıkış saatleri hep aynı, açsınlar eski raporlara baksınlar. 20.00-21.00 arası 12 dakika reklam giriyoruz ,bu tanıtımlarla 14-15 dakikayı buluyor. 21.00- 22.00 arasında son çeyrekte reklam giriyoruz. 22.00-23.00 arasında ise reklamı yine son 10-15 dakikaya koyuyoruz.
En sonunda da jenerik reklamı giriyoruz. Geçtiğimiz hafta 'Kurtlar Vadisi'nin süresi yaklaşık 90 dakikaydı. Genelde dizinin süresi 110,115 hatta 120 dakika oluyor. 'İlk defa 90 dakika oldu' da diyemeyiz, daha önce de oldu. Dizinin süresi az olunca doğal olarak 21.00-22.00 ile 22.00-23.00 zaman dilimleri arasında reklam kuşakları birbirine yakın oldu. Bölümün süresi az olunca, dizi bittikten sonra 'Arkadaşım Hoşgeldin'e reyting yapacak daha çok boş zaman kaldı. Elbette dizinin süresinin az olması tek başına dezavantaj oluşturmaz, reytingleri birçok faktör belirler. 'Kurtlar Vadisi'nde zaman zaman düşüşler olur ama genelde her zaman perşembe gecelerinin lideridir.
Yani ATV'nin 'Kurtlar Vadisi'nin reytingini bilerek düşürüyor iddiası saçma."

SORUN YOK
Özetle durum bu, ATV'nin 'Kurtlar Vadisi'ne pusu kurduğu falan yok. TV ve dizi sektörü büyük bir kazan, her gece dost muhabbetlerinde türlü türlü komplo teorileri üretilir. Galiba Cengiz de bu komplo teorilerinin çok etkisinde kaldı!
Bu arada ATV yönetimiyle 'Kurtlar Vadisi' arasında bir sorun olmadığını, gelecek sezon da devam etmek istediklerini öğrendim. Bunu da belirteyim.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA