Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Günaydın ve rakipleri

Senem Kuyucuoğlu'nun Amerika'daki çılgın partilerde uyuşturucu kullanırken çekilen görüntülerine ulaşmak, genç oyuncu açısından üzücü ama gazetecilik açısından büyük bir başarıydı. GÜNAYDIN yine gündeme damgasını vurdu, zaten uzun süredir bunu alışkanlık haline getirdi.
Bu esnada GÜNAYDIN'ın rakipleri de bazı alışkanlıklar edindi:
Haberin kaynağından bahsetmeden haber hakkında ahkam kesmek... Yahu bu haber gökten zembille mi indi? Hadi internet sitelerinin kaynak göstermeden haberi anonimleştirmesine alıştık da, büyük gazetelerin ekleri ya da yazarlarının kaynak vermeden haberden bahsetmesi üzücü.
emeğe saygı !

Zaten medya siteleri uzun süredir GÜNAYDIN'a ambargo uyguluyor. Rakiplerin vasat haberleri manşetten duyurulurken, GÜNAYDIN'ın gündem yaratan özel haberleri görmezden geliniyor. Bu durum köşe yazarları için de geçerli. Ee günümüzde medya siten kadar varsın; GÜNAYDIN da bir medya sitesi kursa fena olmaz! Elbette haber okunsun, yayılsın ama gazeteciler de emeğe saygı göstermezse kim gösterecek?

Hem kaynak belirtmiyorlar, hem de haberi değersizleştirme çabasındalar. Kelebek yazarı Cengiz Semercioğlu, Senem Kuyucuoğlu haberi için 'Bu olay ne zaman yaşandı, görüntüler bir yıl sonra mı servis edildi?' gibi bir yazı kaleme almış. Fotoğraflar her şeyi anlatmıyor mu? Muhabirimiz Yüksel Yavuz bağlantılarını kullanıp habere ulaşmış işte. Bu fotoğraflar sizde olsa toprağa mı gömecektiniz?

Cengiz bir de 'İşin içinde uyuşturucu olduğu iddiası var, bilemiyoruz' diye yazmış. Yahu fotoğraflar ortada; Senem burnuna pudra şekeri çekmiyor herhalde! Kaldı ki, haber çıktıktan sonra Senem, Beyaz TV'de 'Söylemezsem Olmaz' programında gözyaşları içinde uyuşturucu belasına bulaştığı için pişman olduğunu anlattı.

Cengiz'in yazısındaki en ilginç bölüm ise haber dilinin eleştirilmesi... Bunu yaparken de çeşitli internet sitelerinde çıkan, haberi okutmaya yönelik başlıklar ve yorumlar eleştiriliyor. Onlar eleştirilirken GÜNAYDIN da eleştirilmiş oluyor. Vallahi kusursuz bir plan; keşke bu özveriyi haber yapmada kullansanız...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA