Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Zeki Demirkubuz'un yeni filmi

Sinemamızın zirvedeki yönetmeninden biri olan Zeki Demirkubuz'un yeni filmi 'Ember', üç kişilik sarsıcı bir aşk öyküsünü anlatıyor.
Kocası 'Cemal'in Romanya'ya kaçak işçi olarak gitmesinin ardından evde giysi dikerek geçimini sağlayan 'Emine'; bir giyim atölyesinde eski patronu 'Ziya' ile karşılaşır. 'Ziya', 'Emine'nin durumunu görüp yardım eder ancak bir süre sonra 'Cemal', Romanya'dan döner. Sonrasında gelişen olaylar, üçünün de hayatını dönüşü olmayacak şekilde değiştirecektir...

'ÜÇ MAYMUN'!
Bu öykü tanıdık geldi mi? Nuri Bilge Ceylan'ın 'Üç Maymun' filmini hatırlatıyor sanki... Elbette Demirkubuz, 'Üç Maymun'un benzerini çekmeyecek.
Aslında bunu yapmaya hakkı var!
Sinema sektöründe hep konuşulan şöyle bir iddia var: Ceylan, 'Üç Maymun'u Demirkubuz'un fikrinden hareketle çekti ve ona bunu söylemedi. İki yönetmen bir zamanlar çok iyi dosttular ve Demirkubuz bir gün 'Üç Maymun'a esin kaynağı olacak öyküsünden bahsetti.
Bu suçlamayı Demirkubuz'un yakın çevresinden doğrulayanlar var. 'Yeraltı' filminde ödüllü roman yazarı karakteriyle Ceylan'a gönderme yapıldığı söyleniyordu.
Demirkubuz, bu sahneyi Ceylan'a 'çakmak' için çekmediğini açıkladı ancak Ceylan'ın fikir hırsızlığı yaptığı iddiası hakkında hiç konuşmadı. Daha önce de yazdım; asıl konuşması gereken Ceylan aslında.
Şimdi ise durum daha farklı bir hal alacak. Demirkubuz, yıllar önce Ceylan'a anlattığı iddia edilen 'Üç Maymun'un orijinal halini, kendi yorumuyla perdeye taşıyacak.
Ben şimdiden bu üç kişilik sarsıcı aşk öyküsünü Demirkubuz'un kamerasından izleyecek olmanın heyecanını yaşıyorum. Çünkü bu tarz sarsıcı öyküler, Demirkubuz'un sinema diline daha yakın.
Kim bilir, belki Avrupa festivallerinde ödül alan bir film çıkar!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA