Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

'Mustafa Kemal'e Aşklanmak'

Halil Bezmen'in son romanının adı bu... Dikkat çekici, hatta kafa karıştırıcı bir ad. Eee günümüzde kitap okutmak için dikkat çekmek şart.
Edebiyat ve medya dünyasının deneyimli isimlerinden Sayım Çınar, Bezmen'le yaptığı röportajda TDK'da yer almayan 'aşklanmak'ın anlamını sormuştu.
Bezmen de "Evet, bu kelimeyi icat etmiş oldum ben. 'Aşklanmak' Türkçe'de yok. Karşılığı olmadan aşık olmak anlamında düşündüm."
Romanda; bir diplomatın Batı eğitimi almış genç ve güzel kızı Cemile'nin, hemşirelik yaparken tanıştığı genç subay Mustafa Kemal'e aşık olması, pardon 'aşklanması' anlatılıyor.
Bu karşılıksız aşkın fonunda ise yıkılan Osmanlı İmparatorluğu ve yeni kurulan Türkiye Cumhuriyeti var. Bezmen, Mustafa Kemal'in kadınlar karşısında utangaç olduğunu hayal ederek yazmış romanını. Bu da tartışma yaratır!
Tarihi aşk romanlarından hoşlanıyorsanız, 'Mustafa Kemal'e Aşklanmak' ilginizi çekebilir.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA