Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Ronaldo yine utandırdı

Cristiano Ronaldo'nun saha içi ve dışındaki tavırları için; ukala, şımarık yorumları yapılır. Hatta Cristiano Ronaldo'nun sırf kendini beğenmiş imajı yüzünden, 'kim daha iyi' tartışmasında Messi'yi tutanların sayısı fazladır.
Messi; FIFA ve UEFA'nın sevdiği, yeri geldiğinde kayırdığı, etliye sütlüye karışmayan, mütevazı, ailenin uslu çocuğudur.
Ama görünüşe aldanmamak lazım!
Hakkında vergi kaçakçılığı suçundan dava açılan Messi'nin İspanyol hükümetiyle anlaşarak 32.9 milyon euro'luk cezanın taksitlerini ödemeye başladığı şu günlerde, şımarık ve ukala(!) Ronaldo'nun hayırseverliğini konuşuyoruz.

2 MİLYON DOLAR BAĞIŞLADI
Ronaldo, İsrail bombardımanı altında yaşam mücadelesi veren Filistinli çocuklara 2 milyon dolar bağışladı.
Portekizli futbolcu, daha önce de Altın Ayakkabı ödülünün bir açık arttırmada satılmasına izin vermiş ve elde edilen yaklaşık 1.5 milyon euro'luk kazancı Filistinli çocuklara bağışlamıştı.
Ronaldo, mayına basıp bacağını, kolunu kaybeden Afgan çocuklara da yardım etmişti. Ünlü futbolcu sadece maddi yardım yapmıyor; kulübü Real Madrid'in, Filistinli çocukların futbol yeteneklerini ortaya çıkarmak için düzenlendiği organizasyonlarda da görev alıyor.
Daha da önemlisi Ronaldo; İsrail'in savaş yanlısı politikalarını, Filistin bayrağıyla protesto ediyor. Ronaldo cesur bir insan; Yahudi lobisine inat Portekiz-
İsrail milli maçında İsrailli futbolcunun forma değiştirme isteğini geri çevirdi.
Ronaldo'nun "Katillerle forma değiştirmem" dediği ileri sürüldü ve UEFA da olayla ilgili soruşturma açtı.
Ronaldo'nun İsrail'e karşı bu meydan okuyuşu maddi yardımlarından daha önemli. O, bazen maçları 1 milyar insan tarafından izlenen global bir yıldız. Ronaldo'nun İsrail'e karşı gösterdiği tepki medyada büyük yankı uyandırıyor. Ronaldo, Filistinlilerin haklı özgürlük savaşına büyük katkıda bulunuyor.
Ne yazık ki, bize de Ronaldo'yu yazmak kalıyor. Bizim futbolcuların ve sanatçıların Filistin'e karşı duyarlılığı hep lafta kalıyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA