Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Yamuk duruşlu demokrat

Başbakan Erdoğan'ın vizyon toplantısına katıldığı için sosyal medyada ağır eleştirilere maruz kalan Şahan Gökbakar'ın önceki gün GÜ- NAYDIN'da şu açıklaması yayınlandı:
"Demokrasiyi sadece kendiniz ve kendiniz gibi gördükleriniz için istemeyin. Düşüncelerin fanatiği olmayı, sizin gibi düşünmeyen, giyinmeyen insanları da kabullenmeyi; başkalarına nefret ve küfürle değil, sevgi ve saygıyla yaklaşmanızı tavsiye ederim."
Şahan doğru söylemiş; hem özgürlük ve demokrasi savunucusu olup, hem de Başbakan'ın toplantısına katıldı diye sanatçılara nefret kusmak trajikomik bir hadise.

LİNÇ KÜLTÜRÜ GELİŞTİ
Başbakan Erdoğan'ın vizyon toplantısına katılan sanatçılar, acaba Ekmeleddin İhsanoğlu'nun toplantısına da katılırlar mıydı diye soranlar da oldu. Bunu, katılmayacaklarından emin bir ses tonuyla sordular. Nereden biliyorsunuz katılmayacaklarını? 12 Eylül darbesinde sahne yasağı getirilen Bülent Ersoy, yıllarca işsiz kalmasına rağmen darbe yönetimine posta koymadı mı? Direnmedi mi?
İhsanoğlu sanatçılar için bir toplantı düzenleseydi, Ersoy'un mutlaka gideceğini düşünüyorum.
Asıl soru şu olmalı: İhsanoğlu ya da muhalefet liderleri, sanatçılar ve sporcular için neden toplantı düzenlemiyor? Ya da düzenledikleri toplantılara sanatçıları, sporcuları neden davet etmiyorlar? Asıl bu vizyon eksikliği eleştirilmeli.
Başta ABD olmak üzere birçok Batı ülkesinde sanatçılar, siyasi seçimlerde kime destek vereceğini açık açık söylüyor, hatta mitinglerde kürsüye çıkıyorlar.
Demokrasiyi gerçekten hazmetmiş bir insan, 'Neden X partinin ya da X liderin toplantısına katılıyorsunuz?' diye sanatçılardan hesap sormaz. Aynı şekilde toplumsal protestolara katılan sanatçılardan da hesap soramaz.
Ne yazık ki, sosyal medya Türkiye'de düşünce özgürlüğünün seviyesini yükseltirken, acımasız bir linç kültürünün gelişmesine de yardımcı oldu. Bu kültürde 'Bizden değilse, vurun kahpeye' mantığı hakim. En light tartışmalarda bile kendinden olmayanı dışlayan bir kültür bu.
Peki ya kendilerini demokrasi ve özgürlük savaşçısı ilan edip kendileriyle aynı düşüncede olmayanları aşağılayanlara ne demeli?
Bir de sanatçılardan ilkeli duruş bekliyorlar. Yahu önce sen yamuk duruşunu düzelt, demokrasiyi hazmet, sonra başkasından duruş bekle!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA